Obavijesti

Sport

Komentari 44

Skoro pa smo spremni za SP, Hrvatska je letjela na trenutke

Skoro pa smo spremni za SP,  Hrvatska je letjela na trenutke
7

Deset dana prije prve utakmice na Svjetskom prvenstvu u Egiptu Hrvatska je pobijedila Španjolsku u reprizi finala Eura. U Poreču je završilo 31-28 za Hrvatsku

Dobro, dobro izgleda Hrvatska točno deset dana prije otvaranja SP-a. Na trenutke čak i malo leteće, pa imamo zalog da budemo optimisti za Egipat. Uvijek i jesmo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Podrška rukometaša 00:32

Nakon Mađarske u Osijeku (31-27) početkom studenog, u Poreču smo i gotovo istim rezultatom pobijedili Španjolsku 31-28 u trećem kolu Eurokupa i reprizi nama bolnog finala Eura iz Stockholma. Uzvrat je već u subotu u Madridu i makar nije važno, možemo potvrditi prvo mjesto u ovom natjecanju koje igraju reprezentacije već plasirane na idući Euro. I taj se naslov broji i lijep je.

U odnosu na finale prošlog Eura mi smo imali čak osam novih igrača, neki su i novi-stvari poput Čupića, Šebetića, Pešića, pa i Šunjića, Mihića, Jaganjca, no za razliku od jedne španjolske promjene skoro pa neusporedivo. Štrlek i Šego još se oporavljaju, njima je mjesto zagarantirano kad se vrate, za razliku od Šarca, Šime Ivića i Brozovića koji su danas bili na tribinama.

To novo španjolsko lice bio je, umjesto Guardiole, Ruben Marchan koji je zauzeo njegovo mjesto u sredini obrane, ali i na crti. Lino se, pak, odlučio za 6-0, bez izmjene, s Mamićem i Musom u sredini, a kako je u pitanju bila druga strana, prednost je na desnom vanjskom dobio Šebetić prije Martinovića. Horvat i Mandić na krilima i Pešić na golu. Očekivano.

Trebalo nam je pet minuta da se zbrojimo, dok Šebetić u kontri nije probio Pereza de Vargasa umjesto kojeg je Corrales skinuo sedmerac Horvatu. Šebetić je bio razigran, a uz Duvnjakove lopte s očima i Musa. Duvnjak i Cindrić uparili su se na sredini poluvremena i još smo malo ubrzali napad u kojem smo rješavali sve španjolske zamke. Kada je pomogao Pešić na golu, rezultatski je to izgledalo 10-7.

Vidjeli smo umjesto Duvnjaka, koji je vikao s klupe, debitanta Kevića, koji je dobro reagirao i razumio se s Cindrićem, pa 5-1 s Mandićem što nije ispala zamka za Španjolce, a tek u zadnjoj minuti poluvremena vanjsku trojku od koje očekujemo da rješava stvari u Egiptu s Duvnjakom, Cindrićem i Martinovićem koji je, bliže klupi, nastavio u drugom poluvremenu s obojicom uz koje mu je, kako kaže i sam, sve lakše. Lino mu je dao povjerenje i u obrani.

Pešić je mjesto na golu prepustio Šunjiću da i on osjeti bude li trebao i u Egiptu, Šipić i Mihić, kojeg smo vidjeli kao prednjeg u 5-1, također su osjetili loptu, pa Jaganjac koji se lako diže i zabija. Probavali su i Španjolci, ali ne s toliko koristi kao mi. Poletjeli smo u nekoliko kontri, puno uključivali krila što je posebno lijepo znati i vidjeti te počeli lomiti usporene Španjolce. Spakirali smo utakmicu kod 26-19, malo i mi usporili na kraju, ali dovršili bez drame. Može Lino biti zadovoljan.

Eurokup, treće kolo:

Hrvatska - Španjolska 31-28 (17-14)

Hrvatska: Pešić, Šunjić; Mihić, Marić 2, Duvnjak 3, Horvat 1, Kević 2, Čupić 3, Musa 2, Šebetić 4, Mamić, Cindrić 5, Mandić 5, Jaganjac 1, Martinović 2, Šipić 1

Španjolska: Španjolska: Perez de Vargas, Corrales, Maqueda 4, Fernandez 4, Entrerrios 3, A. Dujshebaev 6, Sarmiento, Sole 1, Goni, Figueras 1, Canellas 2, Morros, Gomez 2, Arino 2, Marchan 1, D. Dujshebaev 2

Sedmerci: Hrvatska 1/2, Španjolska 2/2

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Španjolska 2 minute

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
EUROKUP, 3. KOLO 17:15 , POREČ
Hrvatska
31 : 28
Španjolska
Sortiranje događaja
60'

Kraaaaj! Hrvatska je privela utakmicu kraju, završilo je 31-28. Možemo biti zadovoljni prikazanim, dobro djelujemo 10 dana prije SP-a.

57'

Šunjiiiiiiiić! Razbranio se Mate, obranio je dva zicera u komadu i možemo pisati pobjedu Hrvatske. Imamo 29-25 tri i pol minute prije kraja.

54'

Ili ipak više nije toliko lijepa. Šest i pol minuta prije kraja smanjili su gosti na 28-25.

50'

Održavamo lijepu zalihu, približili su se Španjolci na četiri razlike, ali Čupić sa sedmerca za +5.

45'

Ide i do sedam razlike. Martinović u kontri!

Komentari 44