Španjolci slave veliku pobjedu: Pojeli smo olimpijskog prvaka | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 5

Španjolci slave veliku pobjedu: Pojeli smo olimpijskog prvaka

Španjolci slave veliku pobjedu: Pojeli smo olimpijskog prvaka
1

Ovaj iskorak u obrani i na golu je važan i tako moramo nastaviti u idućim utakmicama. U prve dvije utakmice, do susreta s Hrvatskom, primali smo dva do tri gola previše, kaže španjolski izbornik

VIDEO

Španjolski vaterpolski izbornik Gabi Hernández, čija ekipa je pobijedila aktualnog olimpijskog pobjednika Hrvatsku sa 9-4, ociijenio je kako je trijumf rezultat odlične obrane, dodavši pritom te da će Španjolci u preostale dvije utakmice skupine B ići po pobjede kako bi sa što bolje pozicije ušli u četvrtfinale.

- Ovaj iskorak u obrani i na golu je važan i tako moramo nastaviti u idućim utakmicama. U prve dvije utakmice, do susreta s Hrvatskom, primali smo dva do tri gola previše. Kada u jednoj utakmici primiš više od 8 golova nemaš puno mogućnosti za pobjedu - izjavio je Hernández.

Španjolska je u trećem kolu pobijedila Hrvatsku nakon što je prethodno sa 10-9 slavila protiv SAD-a, te izgubila s 8-9 protiv Italije.

- Još nije ništa odlučeno, sada razmišljamo samo o idućem protivniku, Francuskoj. Najvažniije je ući u četvrtfinale i to sa što je moguće bolje pozicije u našoj grupi - rekao je.

Italija je vodeća u skupini sa 6 bodova, slijede Španjolska i Hrvatska sa 4, Crna Gora i SAD sa 2 dok je Francuska bez bodova.

Španjolsku je do pobjede predvodio Gonzalo Echenique s četiri gola.

- On nam je izuzetno bitan zbog svoje kvalitete, ambicije i jednostavnosti. Bio je sjajan, kao i protiv SAD-a kojem je zabio tri gola - rekao je Hernández.

Echenique je rođen u Argentini, za Španjolsku je počeo igrati prije šest godina, a prošlu sezonu je proveo u riječkom Primorju gdje ga je posudio talijanski prvak Pro Recco.

Izbornik se, pak, osvrnuo i na misterioznu zelenu vodu u bazenu napomenuvši kako je pekla oči igrača.

- To se događa kada su filteri loši i kada voda nije čista. Akumulirao se klor. Također može biti zbog neke bakterije ili zbog sredstava protiv algi. U zatvorenim bazenima puno je lakše čistiti te stvari.

Hernández je komentirao i pobjedu Brazila od 6-5 nad svjetskim prvakom Srbijom.

- To je iznenađenje jer razina Srbije nije ona na kojoj smo ju navikli gledati. Brazil je odigrao veliku utakmicu, a preciznost Srbije bila je niska. Srbi obično zabijaju puno golova, a sada ne postižu puno te su pritisnuti s tri remija zaredom, nešto tu nije u redu - rekao je.

Pobjedu Španjolske nad Hrvatskom slave i španjolski mediji u četvrtak. Tako  dnevne novine "El País" donose naslov: “Echenique ispostavio račun Hrvatskoj”.
 
"Španjolska prebila olimpijskog pobjednika u vaterpolu", pišu novine 20minutos.

Sportski dnevni list "Marca" ističe kako su Španjolci u prljavom bazenu napravili veliki korak prema četvrtfinalu, pobijedivši aktualne olimpijske prvake. Ukazuje na veliku utakmicu golmana Danija Lópeza, s 273 susreta za reprezentaciju, koji je skupio 11 obrana.

Sportske novine "As" donose naslov: "Španjolska pojela olimpijskog pobjednika i približila se četvrtfinalu".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...