Obavijesti

Sport

Komentari 5

Španjolci su vratili i legendu, a Hrvatska dolazi s debitantima

Španjolci su vratili i legendu, a Hrvatska dolazi s debitantima

Što više treniramo, vidim da je okupljanje bilo svrsishodno. Kad vidim koliko rade, ne bi bilo loše da se oformi i B reprezentacija, kaže izbornik Horvat čija ekipa u nedjelju i ponedjeljak igra protiv Španjolske, odnosno Egipta

VIDEO

Nakon pet zajedničkih dana u Poreču pomlađena hrvatska reprezentacija Istru je zamijenila Zagrebom odakle će u subotu preko Zuricha i Porta za španjolsku Pontevedru. Radilo se dobro, opušteno, neki su se i zabavili snimajući reklame, ali jedno su treninzi, drugo utakmice, a igramo dvije u dva dana. U nedjelju, u odgođenoj utakmici EHF Eurokupa, protiv Španjolske (20:00), a dan kasnije prijateljsku utakmicu protiv Egipta (18:00).

POGLEDAJTE VIDEO:

Obje se reprezentacije pripremaju za Olimpijske igre, mi, nažalost, ne i od ove reprezentacije pune debitanata ili igrača koji su debitirali u zadnjoj akciji nitko ne očekuje čudo. Španjolci su u najboljem sastavu, čak opet i s Aguinagaldeom, ali protiv hrvatske mladosti Rivera vjerojatno neće punim gasom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovi mladi dečki daju sve od sebe, nije im lagano jer je kraj lipnja, ali motiv je ogroman. To se vidi po treningu i kad igramo na dva gola, oni su maksimalno fokusirani i trude se slijediti moju ideju. Što više treniramo, vidim da je okupljanje bilo svrsishodno. Kad vidim koliko rade, ne bi bilo loše da se oformi i B reprezentacija. Biti A reprezentativac se uči, tu ima jako puno novih stvari s kojima se oni nisu susreli - rekao je izbornik Hrvoje Horvat nakon porečkog dijela priprema.

Protivnici?

- Španjolska je taktički savršena, a Egipat dominira fizičkom snagom i 60 minuta drži visoki tempo. Španjolci su europski prvaci i u punom su treningu jer se spremaju za Olimpijske igre. Čeka nas iskusna ekipa, koja je od europskih reprezentacija najdulje na okupu. Oni kažnjavaju svaku grešku i upravo zbog toga želimo da naša mlada momčad igra ovako jake utakmice da vidimo koliko smo daleko od najviše razine.

Riječanin Tin Lučin nametnuo se već za sadašnjost u prošloj akciji protiv Slovačke i Mađarske. Španjolce poznaje malo bolje jer ima dvije godine u Ademar Leonu, ali od iduće je sezone u poljskoj Wisli, koja ga je platila 50.000 eura.

- Tek mi je drugi put ovdje u reprezentaciji. Nismo umorni, dobro smo trenirali iako je bilo problema uskladiti sve jer neki su od nas imali malo duže pauze, a neki igrali do kraja. "Moja" Španjolska godinama je već u vrhu, potvrđuje to na svakom turniru. Gledali smo ih i još ćemo, nadamo se da ćemo se pokazati.

Popis igrača za susrete sa Španjolskom i Egiptom:

  1. MORENO CAR – RK NEXE
  2. DINO SLAVIĆ – ABANCA ADEMAR LEON
  3. MARIN JELINIĆ – RK NEXE
  4. VALENTINO RAVNIĆ – RK PPD ZAGREB
  5. KARLO GODEC – RK DUBRAVA
  6. VLADO MATANOVIĆ – RK PPD ZAGREB
  7. FRAN MILETA – RK NEXE
  8. GIANFRANCO PRIBETIĆ -RK NEXE
  9. MARKO RAČIĆ – PAUC HANDBALL
  10. VERON NAČINOVIĆ – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
  11. HALIL JAGANJAC – RK NEXE
  12. ANTE IVANKOVIĆ – RK DUBRAVA
  13. TIN LUČIN – ABANCA ADEMAR LEON
  14. FILIP VISTOROP – RK PPD ZAGREB
  15. ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB
  16. LUKA ŠEBETIĆ – TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL
  17. TOMISLAV SEVEREC – RK NEXE
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)