Spasitelj Toplak novi trener Lokomotive: 'Znam što treba napraviti u ovakvoj situaciji' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 76

Spasitelj Toplak novi trener Lokomotive: 'Znam što treba napraviti u ovakvoj situaciji'

Spasitelj Toplak novi trener Lokomotive: 'Znam što treba napraviti u ovakvoj situaciji'

Izuzetno sam motiviran, napunio sam baterije i imam veliku energiju koju sam spreman prenijeti na igrače. Motiva imam, rekao je novi trener Lokomotive...

VIDEO

Drugi poraz od Istre u samo tri dana bila je kap koja je prelila čašu strpljenja čelnika Lokomotive. 'Lokosi' su zakucani za dno HNL-a s dva boda manje od Puljana i bilo je jasno da se nešto mora promijeniti jer zagrebačkom klubu opasno prijeti ispadanje iz lige nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta.

Pokretanje videa...

Trener NK Lokomotive Goran Tomić: 'Želimo završiti sezonu u sredini tablice!' | 24 pitanja 05:10

Jerko Leko nije uspio preporoditi momčad pa ga je Lokomotiva smijenila nakon utakmice, a klub će pokušati spasiti Samir Toplak (50) koji je imenovan novim trenerom.

Toplak je godinama bio s Interom Zaprešićem u prvoj ligi, Varaždince je prošle sezone spasio od ispadanja, no prošle godine je u prosincu smijenjen nakon niza loših rezultata. Bio je slobodan nekoliko mjeseci, iskoristio je vrijeme za punjenje baterija, a čim je došla ponuda Lokomotive, odmah je prihvatio.

- Izuzetno sam motiviran, napunio sam baterije i imam veliku energiju koju sam spreman prenijeti na igrače. Motiva imam, znam što treba napraviti u ovakvim situacijama. Situacija nije bajna, malo je utakmica i malo je vremena do kraja sezone no ne bih ni prihvaćao klupu da ne vjerujem da možemo napraviti uspjeh! A sada nas čeka naporan rad - kazao je Toplak za klupske stranice.

I on je sam svjestan da je pred njim jako težak zadatak jer Lokomotiva u posljednjih pet kola ima tri poraza i dva remija, a posljednju pobjedu imala je prije mjesec dana kada je pobijedila Varaždin (1-0).

Leko nije uspio preporoditi momčad nakon odlaska Gorana Tomića, najveći uspjeh mu je pobjeda na Poljudu protiv Hajduka, ali taj trijumf nije podignuo njegovu momčad i dao im motivaciju za dalje. Na kraju su mu presudila dva poraza od Istre (3-1, 1-0) u tri dana.

Lokomotiva je posljednja na tablici, ali na Toplakovu sreću, glavni konkurenti su i dalje uhvatljivi. Istra se s tri pobjede zaredom vratila u igru za ostanak, a ostali klubovi nisu iskoristili kikseve 'lokosa'. 

Varaždin ima samo dva boda više, a Istra i Slaven Belupo tri. Itekako je uhvatljiv i Šibenik koji je s dva poraza i dva remija u posljednje četiri utakmice ugrozio svoju poziciju pa ostao šesti s 26 bodova.

Toplaka čeka vatreno krštenje u debiju jer za pet dana Lokomotiva igra protiv Osijeka u 26. kolu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 76

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner