Obavijesti

Sport

Komentari 626

Ludnica na Maksimiru: Dinamo nakon lutrije penala osvojio Superkup i prvu titulu u sezoni!

Ludnica na Maksimiru: Dinamo nakon lutrije penala osvojio Superkup i prvu titulu u sezoni!
16

Ni čudesni Kalinić, koji je najzaslužniji što je derbi otišao do penala, nije mogao puno. Svi dinamovci su bili precizni, Mlakar je prebacio gol, Vukoviću obranio Livaković i Dinamo je uzeo prvi trofej ove sezone

Nogometaši Dinama osvojili su hrvatski Superkup nakon što su u zagrebačkom Maksimiru boljim izvođenjem penala svladali Hajduk 4-1. U regularnom dijelu nije bilo golova.

POGLEDAJTE VIDEO: Dolazak Torcide u Zagreb

Pokretanje videa...

Dolazak Torcide u Zagreb VIDEO

Dinamu je ovo sedmi osvojeni Superkup, dok je Hajduk ostao na četiri trofeja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dva najveća hrvatska kluba novu sezonu su otvorili velikim derbijem na Maksimiru, baš kako su i završili prošlu. Ovog puta su Splićani imali podršku s tribina jer su Splićani došli u velikom broju na stadion, a prema navodima policije, njihov dolazak je protekao bez izgreda. 

Hajduk je bio za nijansu bolji u prvom dijelu, a Dinamo puno bolji u drugom poluvremenu, kada su Splićani samo zahvaljujući sjajnom kapetanu Lovri Kaliniću sačuvali mrežu. Ipak, ni Kalinić ih nije spasio poraza u raspucavanju penala, pa je prvi trofej sezone ostao u Zagrebu.

Zagrebački trener Ante Čačić je od prve minute stavio svoje najveće pojačanje Drmića, dok je Hajduk zaigrao s novim stoperskim parom Borevkovićem i Simićem, s Livajom, Kalinićem i Biukom u napadu.

U 11. minuti veliku je priliku propustio je Livaja, čiji je udarac otišao pored stative, a u 23. minuti još bolju šansu je, na drugoj strani, imao Petković, čiji udarac iz blizine brani Kalinić. 

Hajduk je u 32. minuti zatresao i prečku nakon udarca Mikanovića s ruba šesnaesterca u zanimljivom prvom dijelu koje je ipak završilo bez golova. 

U drugom dijelu Dinamo je na početku bio dominantniji, a u 54. minuti Kalinić čudesno brani udarac Ivanušeca. Hajdukov golman pretvorio se u junaka susreta, obranio je i udarac glavom Špikića u 67. minuti, pokušaj Oršića s 30 metara u 80. i novi šut Špikića u 83. minuti.

Dinamo je posve dominirao u drugom dijelu, ali nije uspio zabiti, pa je pobjednik odlučen pucanjem penala. Četiri igrača Dinama su pogodili, dok su Jan Mlakar i Josip Vuković promašili kod Splićana.

Kazneni udarci: 1-0 Petković, 1-1 Livaja, 2-1 Oršić, Mlakar promašuje, 3-1 Ljubičić, Vuković - Livaković brani, 4-1 Ivanušec (Hina)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Finale hrvatskog Superkupa 20 sati , Stadion Maksimir, Zagreb
Dinamo
4 : 1
Hajduk
Sortiranje događaja
4. SERIJA/KRAJ

Pogađa Ivanušec i kraj priče na Maksimiru! Sjajno je naciljao uz samu stativu i danas fantastični Kalinić nije mogao baš ništa.

Dinamo slavi titulu u Superkupu, prvu u novoj sezoni, i može se reći zasluženo. 'Plavi' su stvorili niz prilika i derbi je samo zahvaljujući izvanrednom Kaliniću otišao do penala.

3. SERIJA

Brani Livaković! Vuković je odabrao desnu stranu po podu, golman Dinama ga je pročitao. Ako Ivanušec zabije, Dinamo osvaja Superkup!

3. SERIJA

Ljubičić je odabrao sigurnu opciju i pogodio točno po sredini gola.

2. SERIJA

Mlakar šalje loptu nebu pod oblake! Težak promašaj Hajdukova ofenzivca preko prečke...

2. SERIJA

Bio je Kalinić na lopti, ali Oršić je nekako ugurao loptu u mrežu! Dinamovci su na trenutak prestali disati...

Komentari 626