Obavijesti

Sport

Komentari 8

Spektakl finala Armagedona! Večer prekida u 1. rundi: Sinani, Šehić, Babić i Sivonjić su prvaci

Spektakl finala Armagedona! Večer prekida u 1. rundi: Sinani, Šehić, Babić i Sivonjić su prvaci

Mladi borci pružili su pravi vatromet i četiri finala Armagedon lige ispunila su sva očekivanja. FNC je iznjedrio nove prvake amaterskog turnira, a četiri finala možete besplatno pogledati na 24sata

Nakon četiri sjajne završnice FNC Armagedona 3 dobili smo četiri nova prvaka amaterskog turnira!

To su Demahmet Sinani u pero, Teufik Šehić u lakoj, Ognjen Babić u velter te David Sivonjić u srednjoj kategoriji.

POGLEDAJTE FINALA ARMAGEDONA:

U prvom finalu večeri već smo u prvoj rundi vidjeli završetak. Armagedon ligu u pero kategoriji osvojio je Demahmet Sinani, koji je sjajnom giljotinom završio Filipa Lokasa.

Lokas je prije prekida fantastično uhvatio armbar i Sinani je bio na korak do toga da meč preda, no čudesno se obranio pa još boljom kontrom giljotinom ugušio suparnika.

Zagreb: FNC Armagedon finale, Filip Lokas – Demahmet Sinani, 66 kg

I u finalu lake kategorije dogodio se prekid u prvoj rundi. Teufik Šehić upao je u finale samo sedam dana prije borbe pošto je Abrahamu Salimonu Areu suparnik otkazao zbog ozljede. Slijedom svega, borba se održala u catchweightu do 75kg.

Šehić je prikazao sjajan BJJ te od početka dao naslutiti što planira činiti. Od samog starta je išao na hrvanje, a u naumu je uspio. U jednom trenutku odlično je uhvatio popularnog Abija za nogu pa posao završio heel hookom.

Od trenera je po završetku dobio i viši, smeđi pojas kao nagradu.

Zagreb: FNC Armagedon finale, Abraham Salimon Are – Teufik Šehić, 75 kg

Dečki su večeras bili inspirirani pa je i treća borba, finale u velter kategoriji, pružilo završetak u prvoj rundi.

Kao i u prethodne dvije borbe, i treća je završila submissionom. Ognjen Babić je na otvaranju prve runde srušio Luku Vargovića te nakon otprilike minutu i pol držanja gornje pozicije fantastično izvukao kimuru.

Srpski borac je tako odličnom predstavom i polugom osvojio Armagedon ligu u velteru pa je i on od trenera dobio smeđi pojas za nagradu.

Zagreb: FNC Armagedon finale, Luka Vargović - Ognjen Babić, 77 kg

Posljednje finale pružilo je pravi vatromet u tri runde. Obilje preokreta, sjajnih poteza i skoro pa prekida na koncu je uzeo David Sivonjić, koji je osvojio titulu prvaka u srednjoj kategoriji amaterskog turnira pobijedivši Selvera Mahmića jednoglasnom odlukom sudaca poslije tri runda rata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FNC ARMAGEDON 3, Finala 19 SATI , SD Sutinska vrela, Zagreb
Sortiranje događaja
FINALE SREDNJE KATEGORIJE

Sivonjić je pritisnuo Mahmića uz žicu, koji je pokušao izvući giljotinu. Nije uspio i završio je u donjoj poziciji u parteru.

Hrvatski borac je dobro radio iz gornje pozicije i plasirao nekoliko dobrih udaraca, a više-manje je cijela prva runda izgledala tako.

Sivonjić je imao incijativu, Mahmić se branio, no uspio je izdržati do kraja i po prvi put večeras ušli smo u drugu rundu.

Mladi Hrvat dobro je pogodio direkt na otvaranju druge runde pa ušao u rušenje. Mahmić ga je odlično pročitao. Ipak, uspio je izboriti klinč, no bh. borac se odlično obranio.

Mahmić je fantastično pogodio kroše, Sivonjić je zateturao pa napao single leg. Bh. borac ga je kontrirao i našao se u full mountu odakle je uspio uputiti tek dva udarca. Sivonjić se pridigao, ali bio je vidno umoran.

Ipak, izdržao je do kraja i borba je otišla u treću rundu.

Mahmić je fantastično otvorio treću dionicu i plasirao par odličnih krošea. Bio je blizu finiša, ali Sivonjić je preživio. Uhvatio je double leg i išao na rušenje, a Mahmić se uhvatio za žicu. Za to mu je sudac oduzeo bod.

Pravu makljažu gledali smo u trećoj rundi u kojoj je Sivonjić primio teške maljeve pa sjajno okrenuo situaciju i srušio suparnika. Do kraja treće runde držao je gornju poziciju iz koje je udarao Mahmića i borba je otišla do odluke sudaca

Suci su prelomili: David Sivonjić slavio je jednoglasnom odlukom i postao prvak srednje kategorije Armagedon lige!

4. BORBA

Stigli smo i do posljednje borbe Armagedon finala. U srednjoj kategoriji bore se Selver Mahmić (Bosna i Hercegovina) i David Sivonjić (Hrvatska).

FINALE VELTER KATEGORIJE

Babić je odmah krenuo agresivno i već nakon nekoliko sekundi uvodne runde srušio Vargovića u parter. 

Hrvatski borac tridesetak sekundi je dobro kontrolirao situaciju iz donje pozicije, no kada se Babić uspio ispraviti primio je udarac.

Uslijedio je sjajan potez Babića, koji je fantastično, zaista sjajno završio Vargovića kimurom.

Eto i trećeg prekida u prvoj rundi, trećeg submissionom. Ognjen Babić iz Srbije osvojio je Armagedon ligu u velter kategoriji.

3. BORBA

Po rasporedu je treće finale u velter kategoriji. Snage će odmjeriti Luka Vargović (Hrvatska) i Ognjen Babić (Srbija).

FINALE LAKE KATEGORIJE

Salimon Are je odmah preuzeo centar oktagona pa sa sjajna dva direkta otvorio borbu. Šehić je forsirao hrvanje i hrvatski borac ga je dobro kontrirao plasiravši koljeno. Sjajno je izbjegao rušenje.

A onda fantastičan potez bh. borca! Šehić se sjajno "izmigoljio" u parteru, napao nogu popularnog Abija pa sjajnim heel hookom riješio stvar u prvoj rundi!

Salimon Are je momentalno predao i tako ponovno nije uspio doći do željenog cilja i osvojiti Armagedon ligu.

Zato jest Šehić, koji je prikazao odličan BJJ i od trenera po završetku borbe dobio smeđi pojas za nagradu.

Komentari 8