Obavijesti

Sport

Komentari 29

Spektakl na prepunoj Kantridi: Rijeka utrpala četiri Mariboru!

Spektakl na prepunoj Kantridi: Rijeka utrpala četiri Mariboru!
14

U Armadinoj se organizaciji navijalo bez prestanka, stadion podno hridi bio je pun Primoraca, Štajeraca i najpozitivnije moguće energije. Dan prije 57. rođendana mariborski je Riječanin Matjaž Kek mogao uživati

VIDEO

Rijeka i Armada vratili su se Kantridi na barem jednu večer. Predivnu kvarnersku večer na mitskome stadionu podno hridi.

Navijalo se bez prestanka, uglavnom stajalo i pljeskalo, iz 10 tisuća grla grmilo 'Forza Rijeka, hej!', 'Rijeka je najbolje od svega', 'Ka-ntri-da!'... A tradicionalno, u 60. Armadinoj minuti, stadion je osvijetlila bakljada sa zapada.

Kantrida puna Primoraca, Štajeraca i najpozitivnije moguće energije. Mariborski Riječanin Matjaž Kek (sutra slavi 57. rođendan) mogao je uživati u svoje dvije najveće sportske ljubavi, Rijeci i Mariboru, te uvjerljivoj pobjedi momčadi koju vodi više od 5 godina (apsolutni HNL-rekorder, nitko mu nije ni blizu).

Prije utakmice vrhuške oba kluba guštale su u zajedničkome ručku i to sa predstavnicima zajedničkog sponzora, Sava osiguranja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Fotografijom ovjekovečenu uspomenu, susret sa Kekom, dobila su djeca iz Slovenskoga kulturnog doma 'Bazovica'.

A Armada je probala vratiti i negdašnji duh Kantride transparentima/reklamama. Riječka banka, Brodomaterijal, Torpedo, Tvornica konopa Croatia Line... Nekad uspješne i poznate riječke tvrtke kojih više nema (Riječka banka postala je Erste bank), s kojima su otišla i mnoga radna mjesta a čije su reklame desteljećima bile podno hridi Kantride.

 

Gostujući su navijači, 'Viole', stigli 'ljubičastim vlakom' iz Maribora, 500-tinjak Štajeraca bilo je dio užitka kasne ljetne večeri na glasovitome stadionu.

Utakmica? Rijeka je bila uvjerljivo bolja, i bez Zute (oporavlja se od artroskopije koljena) i Velkovskog (makedonski reprezentativni stoper još liječi ozljedu i čeka prve službene minute za Bijele), premda su i Ljubičasti došli bez velikog broja reprezentativaca, ozlijeđenih i oporavljenika (Zahović, Dervišević, Mlakar, Pirić, Mulahusejnović, Handanović, Milec, Šuler, Kramarič, Tavares). Zabijali su Puljič, Gorgon, Čolak i Heber.

Rijeka-Maribor 4:0
1:0 Puljić (12', 11m), 2:0 Gorgon (32'), 3:0 Čolak (40'), 4:0 Heber (54')
Rijeka: Prskalo; Pavelic, Punčec, Escoval, Raspopović; Grahovac, Capan; Kvržić, Puljić, Gorgon; Čolak. Trener: Kek. (još su igrali: Sluga, Čanađija, Heber, Župarić, Acosty, Bušnja, Pavičić, Smolčić).
Maribor: Cotman; Pihler, Ivković, Uskoković, Viler; Vrhovec, Cretu; Hotić, Vršič, Felipe Santos; Mešanović. Trener: Milanič. (još su igrali: Irgolič, Rajčević, Doumbia, Koblar, Bajde, Ahmedi, Štor).
Stadion Kantrida. 10.000 gledatelja, sudac Bebek (Kezele i Balen, Linić).

VIDI OVO: Koji horoskopski znak je najbolji u krevetu?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu