Obavijesti

Sport

Komentari 1

Spektakl pripao Parkeru: U boksačkom ratu srušio Chisoru

Spektakl pripao Parkeru: U boksačkom ratu srušio Chisoru

U nemilosrdnom boksačkom ratu od 12 rundi Joseph Parker je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Chisoru te osvojio interkontinentalni teškaški pojas

VIDEO

Derek Chisora (37. 32-12) i Joseph Parker (29, 30-2) fantastičnom borbom začinili su sjajnu boksačku 2021. godinu. Vidjeli smo brojne spektakle, obranu naslova Tysona Furyja, poraz Anthonyja Joshue, ali sinoć u Manchesteru bila je to možda i borba godine.

Pokretanje videa...

Hrgović uoči borbe sa Scottom 28:16

U nemilosrdnom boksačkom ratu od 12 rundi jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Chisoru te osvojio interkontinentalni teškaški pojas. Bila je to opća makljaža od prve runde, bez ikakvog taktiziranja i kalkuliranja. Obojica su do kraja ispraznila svoju municiju, i jedan i drugi završili su na podu, ali uspjeli su ostati na nogama do kraja borbe. Na kraju je novozelandski borac zasluženo slavio.

Joseph Parker v Derek Chisora

Ova dva sjajna boksača borila su se i u svibnju ove godine kada je Parker slavio, ali nije bio zadovoljan jer je to bio neizvjestan meč.  Ovaj put je išao pametnije od samog početka, gradio temelje za napad pa u četvrtoj rundi poslao Chisoru na pod.

Joseph Parker v Derek Chisora - Matchroom Boxing Fight Night - AO Arena

Parker je bio aktivniji, sjajno se kretao, znao kada treba napasti pa smo u sedmoj rundi opet vidjeli brojanje. Chisora je bio uzdrman, no uspio se ustati, a novozelandski boksač nije jednostavno znao završiti meč. 

Britanac je jedva stajao na nogama pa je posljedično zbog toga i u osmoj rundi završio na podu. Parker ga je htio završiti, ali kada je vidio da ima sigurnu pobjedu u rukama, smanjio je intenzitet i mirno priveo meč kraju. 

Joseph Parker v Derek Chisora - Matchroom Boxing Fight Night - AO Arena

Novozelanđanin je došao do 30. pobjede u karijeri te pokazao da itekako ima ambicije napasti pojas, a Chisora je pretrpio 12. poraz. No, bez obzira na sve, i dalje se ne želi umiroviti. 

Podsjetimo, na istoj priredbi u Manchesteru nastupio je i Alen Babić koji je pobijedio i u svom desetom meču u profesionalnoj karijeri. No, teže od očekivanog. David Spilmont pružio je odličan otpor, žestoko zaprijetio Hrvatu u drugoj rundi kada ga je uzdrmao, ali Babić se uspio izvući pa nokautom u šestoj rundi doći do nove pobjede. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener