Obavijesti

Sport

Komentari 218

Real na korak od polufinala LP! Benzema zabio hat-trick, još jedna sjajna Modrićeva partija

Real na korak od polufinala LP! Benzema zabio hat-trick, još jedna sjajna Modrićeva partija
5

Real Madrid je pobijedio Chelsea 3-1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka u Londonu i došao na korak od polufinala. Fantastični Benzema zabio je hat-trick, a jedini gol za domaćine djelo je Havertza

Bio je to sudar aktualnog europskog prvaka i najtrofejnije europske momčadi. Real, koji je Ligu prvaka osvojio rekordnih 13 puta, dobio je priliku revanširati se Chelseaju koji ga je prošle sezone izbacio iz polufinala. Stigli na pola puta i jednom nogom praktički kročili u polufinale. Za nas je ovaj dvoboj posebno zanimljiv jer bio je to susret kumova i hrvatskih virtuoza, Matea Kovačića i Luke Modrića

Pokretanje videa...

Hrvatska na Maksimiru uoči Malte VIDEO

Bio je to i povratak Carla Ancelottija na Stamford Bridge gdje je vodio Chelsea od 2009. do 2011. osvojivši prvenstvo i FA kup. Ancelotti se vratio na Realovu klupu nakon što je dobio negativan nalaz na COVID-19. Talijanski stručnjak, koji je bio pozitivan 30. ožujka, nije otputovao u London s momčadi već je stigao u srijedu.

Chelsea v Real Madrid - UEFA Champions League - Quarter Final - First Leg - Stamford Bridge

Počelo je "vatreno", Real je već u desetoj minuti imao sjajnu priliku, Vinicius Junior je primio sjajan pas u kaznenom prostoru, pucao je, ali i pogodio prečku. Uzvratio je Reece James u 15. minuti, no njegov pokušaj je spriječio Thibaut Courtois sjajnom obranom.

"Kraljevski klub" je poveo u 21. minuti. Vinicius i Benzema su odigrali dvostruko proigravanje, Brazilac je ubacio, a francuski napadač glavom zabio za 1-0. Samo tri minute kasnije Benzema je glavom pogodio za 2-0, a ovoga puta sjajno mu je asistirao Luka Modrić.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Chelsea v Real Madrid

Europski prvak se vratio u život u 40. minuti. Jorginho je poslao odličan centaršut u šesnaesterac, a Kai Havertz izbliza glavom svladao Courtoisa. U posljednjim trenucima prvog dijela Benzema je mogao zabiti i treći pogodak, no pucao je  pored gola.

Tek što se krenulo u nastavak Benzema je zabio i treći gol iskoristivši ogromnu pogrešku vratara Edouard Mendyja. Jedinica "Bluesa" je ničim izazvana dala loptu Benzemi u noge dok je bio daleko izvan vrata, a Francuz je samo ubacio u praznu mrežu. Bio je to njegov četvrti "hat trick" u Ligi prvaka.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Chelsea v Real Madrid

"Bluesi" su mogli smanjiti u 69. minuti, no Romelu Lukaku nije bio precizan, a samo minutu kasnije zaprijetio je i Mason Mount, ali lopta je otišla iznad prečke.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Chelsea v Real Madrid

U posljednjim trenucima susreta akcija Kovačić - Lukaku - Ziyech završila je opasnim udarcem Marokanca, ali pored gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA 21:00 , STAMFORD BRIDGE
Chelsea
Havertz 40'
1 : 3
Real Madrid
Benzema 21', 24', 46'
Sortiranje događaja
90+6'

Kraaaaaaaaaaaaaaaaj! Real je iz šestog pokušaja srušio Chelsea i došao na korak od polufinala Lige prvaka. Madriđani su slavili 3-1 u prvoj utakmici četvrtfinala. 

Čudesni Benzema zabio je hat-trick, još jednu sjajnu utakmicu odigrao je i Luka Modrić. Gledali smo fantastičan susret, imao je i Chelsea svoje prilike, ali više od jednog gola nije mogao. Kako god, plavce u uzvratu čeka nemoguća misija. 

90'

I jedni i drugi kao da čekaju kraj. Chelsea više ništa ne može napraviti, a Real se povukao i bez problema se brani. 

86'

Dvije promjene u Realu. Benzema odlazi na zasluženi odmor, a ušao je Bale. Valverdea je zamijenio Ceballos. 

84'

Courtois je posebno nadahnut protiv bivšeg kluba. Dočekali su ga zvižducima, a on im uzvraća maestralnim obranama. James je pucao s 25 metara, gađao je donji lijevi kut, ali to je kamilica za belgijskog majstora. Skinuo je udarac pa uzeo loptu. 

82'

Kovačić je donio ono što je Tuchel od njega i tražio. Tečnost i sigurnost u sredini, pokrpao je rupe i Chelsea puno bolje izgleda u nastavku. Naravno, jedan od razloga leži u tome što se Real povukao nakon trećeg gola, ali Kova je svoj posao odradio. Za razliku od Jorginha i Kantea, on ne griješi. 

Komentari 218