Obavijesti

Sport

Komentari 390

Kralj ide u polufinale, a Novak kući! Nadal izbacio Đokovića nakon četiri sata epskog meča

Kralj ide u polufinale, a Novak kući! Nadal izbacio Đokovića nakon četiri sata epskog meča
5

U 59. epizodi velikog rivalstva Rafael Nadal pobijedio je Novaka Đokovića 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 (4) i izborio polufinale Roland Garrosa. Meč je, nakon više od četiri sata igre, završio u 01:16 iza ponoći

Sve je počelo nešto iza 21 sat, a, nakon četiri sata i 11 minuta, kada se temperatura u Parizu spustila na 13 stupnjeva, a navijači se grijali pod dekama, završio debelo iza ponoći, u 01:16. Rafael Nadal, Kralj zemlje, još ostaje u Parizu. Novak Đoković ide kući, prvi tenisač svijeta u 59. epizodi velikog rivalstva oprostio se od prilike za 21. Grand Slam kojim bi se poravnao s Nadalom. A njemu sada još dvije pobjede nedostaju do 22. I 14. Roland Garrosa. 

I kada mu mnogi nisu vjerovali kao nekad, kada je dva dana ranije potrošio četiri sata i 20 minuta protiv Felixa Augera-Alliasimea i poslao depresivne poruke, Rafael Nadal još je jednom pokazao da se nikad ne podcjenjuje srce šampiona. Đokoviću su mnogi prišili etiketu nikad većeg favorita protiv Nadala na zemlji, ali zaboravili su jednu vrlo važnu stvar. Nitko protiv Nadala u Parizu ne može biti favorit. Ne dok Rafa može hodati.

French Open

A tek dok može udarati kako je udarao četiri sata. Đokovića je potisnuo iza osnovne linije, upotrijebio je njegovu taktiku i razoružao Novaka koji nije imao ideju ni udarce da parira Nadalu. Španjolac je u 80 impresivnih minuta izgubio tri gema, pa i kada je Đoković okrenuo dvostruki break u drugom setu, nije potonuo. Ponovno je vratio momentum, a možda u najvažnijem trenutku meča kada je Đoković u četvrtom setu imao 5-2. I kasnije dvije set-lopte, ali peti set spektakla nismo dočekali. Nadal je posao dovršio u tie-breaku za 15. polufinale Roland Garrosa. Vidjet ćemo što će Alexander Zverev imati reći na to...

- Samo je jedan način da pobijedite Novaka, igrati svoj najbolji tenis od prvog do zadnjeg poena. Ovo je jedna od onih čarobnih noći za mene - rekao je Nadal na terenu nakon 29. pobjede u "Djodalu" i 110. u 113 mečeva na Roland Garrosu...

French Open

Roland Garros, četvrtfinale:

Novak Đoković - Rafael Nadal 2-6, 6-4, 2-6, 6-7 (4)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
NADAL IDE U POLUFINALE

KRAAAJ! Nadal je izbacio Đokovića i plasirao se u polufinale Roland Garrosa! Nakon četiri sata i 11 minuta epske bitke u Parizu 29. put pobijedio je velikog rivala, sada ga čeka Zverev.

TIE-BREAK

Idemo u tie-break! Četiri sata tenisa su iza nas.

NAVIJAČI POD DEKAMA

Prošlo je 1 iza ponoći, temperatura se spustila na 14 stupnjeva, a dio navijača na tribinama dobio je deke da se utopli.

Nadal je izjednačio na 5-5.

RAFA SE VRAĆA

Još ne idemo u peti set! Imao je Đoković dvije set-lopte, ali Nadal se izvukao i vratio break. Novak ima 5-4, ali Rafa je na servisu.

ĐOKOVIĆ 5-2

Drži Đoković stečenu prednost i pred osvajanjem je četvrtog seta. Nadal ima još malu šansu da se vrati u set.

Komentari 390