Obavijesti

Sport

Komentari 67

Spektakularan derbi juniora: Dvije golčine Jankovića, Ljubičić je za 'diamantakose' doktor

Spektakularan derbi juniora: Dvije golčine Jankovića, Ljubičić je za 'diamantakose' doktor
8

Juniori Dinama su na pomoćnom poljudskom terenu pobijedili do danas neporažene vršnjake iz Hajduka (3-2), a junak "modrih" bio je Niko Janković koji je zabio dva predivna gola i još jedan namjestio

VIDEO

Nekoliko stotina gledatelja natiskalo se na zapadu Poljuda, uz ogradu pomoćnog igrališta. Razlog? Od 11 sati po ugodnom vremenu u Splitu su igrali juniori Hajduka i Dinama.

Zbog sjajnih rezultata u dosadašnjem dijelu juniorske 1. HNL, ovaj je susret zaista zaslužio epitet derbija, za razliku od seniorskog, koji zbog lošijih rezultata Hajduka nije onakve magnitude kakve bi trebao biti.

Split: 1. HNL juniora, HNK Hajduk - GNK Dinamo

Imali su znatiželjni prolaznici, što i vidjeti. Hajduk u ulozi favorita s maksimalna 33 boda iz 11 susreta. I drugoplasirani Dinamo s dva "Next Generation" igrača iz Guardianova izbora, Tomislavom Duvnjakom (17) i Bartolom Barišićem (17). Među 60 najvećih svjetskih nada ove godine našao se i Hajdukov Ivan Ćubelić (17), koji je ipak morao preskočiti ovaj dvoboj jer se nalazi u samoizolaciji zbog problema s koronom u drugoj momčadi Hajduka.

Nedostajala je jako kreacija Ćubelića, finog igrača. Juniori Marijana Budimira do ovog su susreta bili jednostavno nezaustavljivi i bilo je nevjerojatno da u igri nemaju baš nikakvih oscilacija, ali Dinamo je igrao na sigurno i u Split poslao par iskusnijih igrača poput Tina Hrvoja (19) i Bernarda Karrice (19). To je u ovim formativnim igračkim godinama ogromna razlika.

Split: 1. HNL juniora, HNK Hajduk - GNK Dinamo

Na početku je sve prštalo od prilika. Vidjelo se da su nabrijani i jedni i drugi. Hajdukovci su bili nešto konkretniji i okomitiji, ali šokirao ih je gol Nike Jankovića (19) u 11. minuti. Fantastično je spretni dribler pogodio iz slobodnjaka s nekih 16-17 metara iskosa. 

Samo dvije minute kasnije opasni je Marin Ljubičić bombom s ruba kaznenog prostora zatresao prečku. Minutu kasnije Stipe Biuk (17) promašuje čistu priliku s pet metara. Pritisak "bilih" u tim je trenucima bio žestok, a Nikola Čavlina (18) na golu Dinama poskidao je sve što se poskidati moglo. Inače, Nikolin je otac Silvije Čavlina, također nekad golman, s lijepom karijerom u Austriji. 

Hajduk ekspresno dolazi do preokreta. Jedan ubačaj Ljubičić spušta na Biuka, a ovaj u "fliperu" dolazi do lopte i pogađa za 1-1. Prednost Hajduku donosi sveprisutni Ljubičić. Krasno mu je ubacio kapetan Biuk, a mladi napadač Hajduka radi lagani trzaj glavom i neobranjivo zabija.

Split: 1. HNL juniora, HNK Hajduk - GNK Dinamo

U drugo poluvrijeme Dinamo je izašao puno odlučniji. Nizali su prilike i pritisak im se isplatio. Prvo je Janković primio jednu loptu na dvadesetak metara od gola i topovski pogodio desne rašlje Silićeva gola, a nekoliko minuta kasnije prekrasno je proigrao natrčalog Duvnjaka koji je zabio za potpuni preokret i delirij Dinamove klupe.

Hajduk je do kraja susreta pokušavao doći do izjednačenja, Dinamo se grčevito branio, čak i možda pregrčevito. U 93. minuti drugi žuti karton zbog gaženja suparnika dobio je Fran Tomek (18), ali nije to koštalo "modre". Izabranici Andreja Miokovića kući idu sa sva tri boda.

Vidjeli smo hrpu dobrih poteza, driblinga, prekrasnih golova i nekoliko mladića pred kojima je blistava budućnost. Kod Hajduka se svidio Biuk, ali i Ljubičić. Potonji je okomit, voli napasti dubinu i već sad izgleda bolje od, primjerice, Diamantakosa i Umuta, skupih stranaca koji ne pokazuju gotovo ništa u prvoj momčadi Hajduka. Brzo će on dobiti priliku u prvoj momčadi, ako ovako nastavi, za spomenute preplaćene legionare je doktor nogometa.

Split: 1. HNL juniora, HNK Hajduk - GNK Dinamo

Kod Dinama je, pak, fenomenalnu rolu odradio Janković. Staturom i stilom igre neodoljivo podsjeća na Marka Tolića, Dinamova prvotimca. Apsolutno iskoristiv i za prvu momčad. Sve u svemu, derbi bolji i od nekih naših prvoligaških seniorskih utakmica, neka se neki ne uvrijede.

Dinamo je pobjedom došao na 32 boda, dok je Hajduk ostao na 33. Uživat ćemo u budućim okršajima ovih talentiranih mladića. Za razliku od seniora, ovi klinci će se za trofeje dobrano međusobno "pofajtati".

Sastavi:

Hajduk: Silić, Bradarić, Buljan, Lazar, Breškić, Brkljača, Krolo, Dominić, Domančić, Biuk, Ljubičić. Klupa: Perić, Posinković, Grabovac, Botica, Mamić, Petrović, Pelivan

Dinamo: Čavlina. Hrvoj, Težački, Kozina, Tomak, Baturina, Barišić, Šaranić, Jurišić, Janković, Duvnjak. Klupa: Mandić, Grozdanić, Borovac, Crnac, Mamić, Karrica, Kolundžić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani