Obavijesti

Sport

Komentari 76

Manchester United okrenuo Barcelonu i izbacio je iz Europe

Manchester United okrenuo Barcelonu i izbacio je iz Europe
8

Barcelona je povela poklon-penalom preko Lewandowskog, ali Ten Hag je na poluvremenu probudio momčad i došao do preokreta 2-1. 'Crveni vragovi ostaju u igri za sva četiri trofeja

Nakon Lige prvaka, Barcelona je ispala i iz Europske lige. U najjačem paru šesnaestine finala Manchester United je preokretom slavio 2-1 i s ukupnih 4-3 prošao među najboljih 16, uz Bayer Leverkusen, Sporting, Juventus, Sevillu, Romu, Union Berlin i Šahtar.

Pokretanje videa...

Prosvjed protiv Glazera 02:07

Nakon uzbudljive prve utakmice prošli četvrtak na Camp Nouu, uzvrat je počeo neočekivanim penalom za goste u 18. minuti. Bruno Fernandes gurnuo je Baldea na rubu šesnaesterca, Clement Turpin pokazao na bijelu točku, a Robert Lewandowski uz pomoć stative svladao Davida de Geu.

Europa League - Play-Off Second Leg - Manchester United v FC Barcelona

Nije to obeshrabrilo Manchester koji je imao više udaraca prema golu, no prava opsada katalonskog gola uslijedila je u nastavku, ulaskom Antonyja i Camacha. Na brazilski pogon "vragovi" su okrenuli utakmicu. Fred je već u 47. iz voleja krasno smjestio loptu u donji lijevi kut, a pobjedu je momčadi Erika ten Haga, koja se bori za četiri trofeja, donio Antony u 73.

Europa League - Play-Off Second Leg - Manchester United v FC Barcelona

Roma je nakon poraza 1-0 u Salzburgu u prvoj utakmici pobijedila Austrijance 2-0 i prošla dalje. Dva gola u razmaku od osam minuta bila su dovoljna za prolazak, a junaci momčadi Josea Mourinha bili su Andrea Belotti i Paulo Dybala.

Union Berlin izbacio je Ajax 3-1 nakon što je prva utakmica u Amsterdamu završila bez golova. Najbolji igrač utakmice bio je hrvatski reprezentativac Josip Juranović koji je u 44. minuti uz malo sreće s 20-ak metara zabio za 2-0 i udvostručio vodstvo nakon Knocheova penala. U 50. minuti Jura je asistirao Danilhu Doekhiju iz kornera za konačnih 3-1, a ranije je Ganac Mohammed Kudus nakratko vratio nadu Nizozemcima.

Juranović zabio prvijenac s 20 metara, asistirao i izbacio Ajax!
Juranović zabio prvijenac s 20 metara, asistirao i izbacio Ajax!

Šahtar je izbacio Rennes 5-4 nakon sedam serija penala. Poslije 90 minuta bilo je 1-0, Ekambi je donio produžetke Francuzima, a kad je Ibrahim Salah u 106. minuti zabio za 2-0, činilo se da će Rennes ići dalje. No tragikomičan autogol zabio je Jeanuel Belocian u 119. minuti i dao šansu momčadi Igora Jovićevića.

Tri penala obranio je Anatolj Trubin, promašivali su Doku i Meling, a Bondar i Sikan potom pogađali pokraj gola, odnosno u prečku. Ipak, treći promašaj Rennesa s 11 metara pokazao se kobnim. Nije uspio Ugochukwu, a pobjedu je gostima donio 18-godišnji Kevin Kelsey. Lovro Majer igrao je do 71. minute, a Neven Đurasek od 80.

U ranijim utakmicama dana osminu finala izborili su Bayer Leverkusen, Sporting, Juventus i Sevilla. U ždrijebu u petak u podne kao pobjednici skupina grupne faze već čekaju Arsenal, Freiburg, Ferencvaros, Feyenoord, Betis, Real Sociedad, Fenerbahče i Union Saint-Gilloise.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europska liga, 1/16 finala 21.00 , Manchester, Old Trafford; sudac: Clément Turpin (FRA)
Man. United
Fred 47', Antony 73'
2 : 1
Barcelona
Lewandowski 18' (pen.)
Sortiranje događaja
OSTALE UTAKMICE

Roma je sačuvala vodstvo protiv Salzburga i pobjedom 2-0 poništila poraz 1-0 iz prve utakmice, Union Berlin uz gol i asistenciju Juranovića bio bolji od Ajaxa 3-1 (prva utakmica 0-0), dok je ogled Rennesa i Šahtara otišao u produžetke. Francuzi u uzvratu nakon 90 minuta vode 1-0.

90+6'

Kraj utakmice! Manchester United ide u najboljih 16 u Europskoj ligi, Barcelona je nakon Lige prvaka ispala i iz drugog Uefina natjecanja u ovom sudaru titana. "Crveni vragovi" ostaju u igri za četiri trofeja, a prvi mogu osvojiti već u nedjelju u liga-kupu protiv Newcastlea.

90+4'

Lewandowski u velikoj šansi, spašava to Varane praktički na gol-crti! Francuz je spriječio siguran gol i vjerojatne produžetke. Naknadno su suci označili zaleđe Poljaka.

90+1'

Pet minuta nadoknade.

87'

Na Old Traffordu je 73.021 gledatelj. Velika većina njih će, kako sad stvari stoje, slaviti prolazak "crvenih vragova" među najboljih 16.

Komentari 76