Sport

Komentari 11

Spektakularni koš na turniru u Dubrovniku: Ovo se rijetko viđa

Spektakularni koš na turniru u Dubrovniku: Ovo se rijetko viđa

Organizatori turnira veliki su zaljubljenici u košarku, a cilj je potaknuti mlade da se što više bave sportom. Sudac Samir Bajramović pucao je sa centra i oduševio sve prisutne gledatelje

Na košarkaškom turniru 'Festa od košarke' u Dubrovniku, sudac Samir Bajramović pucao je leđima okrenut s centra terena te je spektakularno zabio koš na igralištu kod Pomorske škole, poznatije kao 'Crno polje'.

POGLEDAJTE VIDEO: Atraktivan koš s centra u Dubrovniku

- Na turniru se inače puca između dvije utakmice, a sudac Bajramović pucao je zadnji nakon čega je oduševio sve prisutne gledatelje, njih otprilike 150 - rekao je čitatelj 24sata Filip Proleta pa nastavio:

- Bila je totalna ludnica. Svaki igrač pucao je normalno s centra, a ovaj sudac je to učinio leđima okrenut prema košu pa je samim time šut još 'luđi'. Usporedio bi ga s Kareem Abdul Jabbarom koji je ovakve šuteve pogađao iz bliže udaljenosti. 

Cilj turnira 'Festa od košarke' je oživiti košarkaška igrališta u svim gradskim četvrtima te zainteresirati mlade da se igraju s loptom. Sudionici turnira su djeca do 13 godina, ali i veterani. 

Turnir su organizirali Saša Selmanović i Luko Bijelić, dvojac koji je odrastao na košarkaškim terenima. Selmanović je igrao sveučilišnu košarku u Americi, Prvu ligu i Europu s Dubrovnikom, a Bijelić je bio u mlađim uzrastima Jugoplastike, kad su u prvom sastavu splitskih 'žutih' igrali velikani ne samo hrvatske, već svjetske košarke. Sudionici turnira su djeca do 13 godina, ali i veterani. 

Turnir traje od 15. srpnja do 4. kolovoza, a utakmice se igraju svakog četvrtka. 

Najčitaniji članci