Obavijesti

Sport

Komentari 40

Apsolutni vladari svjetskog rukometa: Danska treći put zaredom do svjetskog zlata!

Apsolutni vladari svjetskog rukometa: Danska treći put zaredom do svjetskog zlata!
3

Nevjerojatna Danska je i u Švedskoj i Poljskoj pokorila konkurenciju. Prva je u povijesti tri puta zaredom osvojila SP. Jedina momčad koju nisu pobijedili na ovom SP-u je Hrvatska...

Prije šest godina u Francuskoj, Danska je ispala od Mađarske u osmini finala Svjetskog prvenstva. U tamošnjoj javnosti taj poraz je označen blamažom i raspadom danskog rukometa. No, bila je to točka prijelomnica početka jedne čudesne dominacije.

U finalu svjetskog rukometnog prvenstva u Stockholmu reprezentacija Danske je pobijedila Francusku sa 34-29 (16-15). Dancima je to treći svjetski naslov, pri čemu treći u nizu (2023, 2021, 2019) što nije uspjelo niti jednoj reprezentaciji u povijesti svjetskih prvenstava. Šest godina su bez poraza na SP-u, a na ovome turniru im je probleme stvorila samo Hrvatska koja je bila blizu pobjede, no na kraju im je otkinula bod. I upravo jedini koji su izgubili na prvenstvu. 

Final - France v Denmark

Od samog početka Danci su letjeli parketom. Furiozni u napadu, neumoljivo su bušili Gerarda i otišli na plus pet. No, kako je vrijeme odmicalo, Francuzi su zaigrali čvršću obranu i konačno pokazali raskoš talenta u napadu. Danci su stali i krajem prvog dijela Francuska je spustila na minus jedan.

To nam je garantiralo dramu u nastavku. Gotovo cijelo vrijeme se igralo gol za gol, Danci nisu ispuštali vodstvo, plus jedan, plus dva, u nekoliko navrata je Francuska izjednačila, no više od toga nisu mogli. Moller je zaključao gol u posljednjih deset minuta, Danci su sve trpali u gol i u konačnici su u potpunosti zasluženo osvojili svjetsko zlato. Pytlick je zabio devet, Gidsel šest, ali nevjerojatno važnu ulogu u drugom poluvremenu imao je čudesni Lauge Schmidt koji je zabio deset golova! Francuze je predvodio Remili sa šest golova.

Final - France v Denmark

Ova utakmica najavljivala se kroz prizmu velikana Nikole Karabatića i Mikkela Hansena. Nekada su uvijek bili u prvom planu, dominirali parketom, no njihov vrhunac je prošao. Postali su igrači koji se podrede reprezentaciji i svjetla reflektora prepuste drugima. Hansen je zabio tek jedan gol, prepustio je inicijativu suigračima i orijentirao se samo na asistencije, dok je Karabatić odigrao jednu od lošijih utakmica. U obrani je plivao, a u napadu je bio nemoćan. Možda je ovo bio i posljednji okršaj ove dvojice velikana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo, finale 21.00 , Stockholm
Danska
33 : 29
Francuska
Sortiranje događaja
60'

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Danska je postala prva reprezentacija u povijesti koja je triput zaredom osvojila Svjetsko prvenstvo! Kakva utakmica i čudesna predstava Danaca koji su pokazali da su najbolja reprezentacija svijeta. 

59'

Laugeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Danska ima plus četiri, njegov deseti gol! I sada je jasno, Danci će osvojiti treće svjetsko zlato zaredom, što nikada nikome nije pošlo za rukom.

58'

Kakav gooooooooooooooooooooooooooooooooool! Pytliccccccccccccccccccck. Iz koraka je probio Gerarda za plus tri. Koliko važan gol dvije minute prije kraja. Richardson je pokušao brzo riješiti napad, ali Landin ga je pročitao i čini se kako je polako priči kraj.

57'

Meeeeeeeeeeeeeeeeem! Eto nam drame! Francuska je smanjila na minus dva s dva gola zaredom.

55'

Simultanka Lauge Schmidtaaaaaaaaaa! Pylitck je dominirao u prvom dijelu pa je stao, ali njegov kolega je stao pred reflektore i odigrao utakmicu za pamćenje. Njegov deveti gol iz deset pokušaja, Danska je opet na plus četiri, a nakon toga je Moller skinuo Nahiju zicer i možemo li reći kako titula ostaje u Danskoj? Polako možemo.

Komentari 40