Splićanke prekinule dominaciju Osijeka: Prvi put prvakinje RH! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 12

Splićanke prekinule dominaciju Osijeka: Prvi put prvakinje RH!

Splićanke prekinule dominaciju Osijeka: Prvi put prvakinje RH!
40

Osječanke su od 2007. do ove sezone svaki put bile prvakinje Hrvatske, no trofej najboljih nogometašica Hrvatske odlazi u Split, klub osnovan 2009., nakon remija 3-3 na Mačkamami

VIDEO

Igralište Mačkamama u Osijeku bilo je krcato. Nekoliko stotina ljudi okupilo se kako bi podržalo svoje nogometašice u namjeri da 13. sezonu u nizu igračice ŽNK Osijek postanu prvakinje Hrvatske, no nisu uspjele.

Čudesnom nizu bijelo-plavih nogometašica došao je kraj, trofej najbolje momčadi 1. HNL za žene prvi put stanuje na Parku mladeži, osvojile su ga nogometašice Splita odigravši 3-3 s Osječankama, kojima je za naslov trebala pobjeda od 2-0 ili tri gola razlike.

Pokretanje videa...

02:08

Sjajno je počelo po domaće igračice, povele su već u trećoj minuti golom Izabele Lojne, ali bučne navijače samo tri minute poslije smirila je Antonia Dulčić zabivši za 1-1.

Lorena Balić u 12. je minuti vratila vodstvo Osječankama, a kad je Leonarda Balog u 44. zabila za 3-1, činilo se kako bi titula mogla ostati u Slavoniji.

No momčad Božidara Miletića u drugom dijelu smogla je snage za povratak. Matea Bošnjak smanjila je na 3-2, što je bio rezultat koji je gošćama jamčio titulu, a svaku sumnju u takav ishod rasplinula je Iva Bukač golom za 3-3 u 77. minuti.

Split i Osijek godinama igraju privatnu ligu na nacionalnom nivou, a to najbolje dočarava prvenstvena ljestvica. Split je prvi sa 17 pobjeda i jednim remijem uz gol-razliku 105-6, a Osijek zaostaje samo tri boda (16 pobjeda, po jedan remi i poraz) uz gol-razliku 117-9!

Za utjehu, naslov najbolje golgeterice Prve lige odlazi u Osijek Loreni Balić. Ukupno je zabila 24 gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner