Obavijesti

Sport

Komentari 5

Sport u 2017.: Godinu obilježili šokovi, suze, sreća, oproštaji...

Sport u 2017.: Godinu obilježili šokovi, suze, sreća, oproštaji...
1

Odlasci Francesca Tottija i Usaina Bolta... Senzacionalno zlato Tina Srbića, vaterpolisti na krovu svijet, šokantna završnica SP-a za 'kauboje'... Prisjetili smo se sportske 2017.

VIDEO

Siječanj

Godinu je otvorila nogometna reprezentacija u kombiniranom sastavu, s većinom igrača iz HNL-a, sudjelovala na Kina kupu i, poslije remija s Čileom (1-1) i Kinom (1-1), gubila na penale osvojivši neslavno četvrto mjesto.

Men

Veliki šok priredili su nam rukometaši izgubivši na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj na krajnje dramatičan način polufinale od Norveške u produžetku, uz promašaj sedmerca Zlatka Horvata za pobjedu s istekom 60. minute, pa i utakmicu za treće mjesto od Slovenije unatoč vodstvu od osam golova razlike. Francuska je očekivano uzela svjetsko zlato.

Roger Federer svladao je Rafu Nadala u klasiku finala Australian Opena u pet setova, najavivši fantastičnu 2017. godinu.

Veljača

Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivan Dodig, svatko sa svojim razlozima, nisu se odazvali na reprezentativnu akciju u prvom kolu Davisova kupa u Osijeku, a naše rezerve Franko Škugor, Ante Pavić, Marin Draganja i Nikola Mektić pružili su sjajnu igru protiv fazoriziranih Španjolaca, čak i vodili 2-1 nakon drugog dana, ali ipak nisu uspjeli proći u četvrtfinale.

New England Patriots

Najveći preokret u povijesti Super Bowla priredili su New England Patriotsi s trenerom hrvatskog porijekla Billom Bellichickom, koji su od 0-21 protiv Atlanta Falconsa došli do slavlja 34-28 za peti naslov Patriotsa i legendarnog Toma Bradyja.

Ivica Kostelić stavio je točku na "i" svoje bogate skijaške karijere odvezavši posljednju utrku na Svjetskom prvenstvu u Sankt Moritzu. Nikad to nije prešlo preko njegovih usta, ali Profesor je tada, sasvim zasluženo, otišao u legendu.

Ožujak

Barcelona je izvela nevjerojatan sportski podvig nadoknadivši 0-4 iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a. Sergi Roberto zabio je duboko u sudačkoj nadoknadi gol za 6-1 i prolazak katalonske momčadi i suze krcatog Camp Noua.

FC Barcelona v Paris Saint-Germain - UEFA Champions League - Round of 16 - Second Leg - Camp Nou

Hrvatska nogometna reprezentacija, pak, nastavila je put prema Rusiji pobjedom nad Ukrajinom 1-0 na Maksimiru, golom Nikole Kalinića.

Travanj

Drugi put u 121-godišnjoj povijesti, nakon Rijeke 1997., Europsko prvenstvo u dizanju utega održalo se u Splitu, a nastupila su 343 dizača iz 42 europske zemlje.

2017 Christmas Package

Britanac Anthony Joshua svladao je Ukrajinca Vladimira Klička tehničkim nokautom u 11. rundi postavši novi teškaški prvak svijeta pred 90.000 gledatelja na Wembleyju.

Svibanj

Američki Hrvat Stipe Miočić uspješno je obranio titulu prvaka UFC-a u teškoj kategoriji svladavši u Dallasu Brazilca Juniora dos Santosa tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Završetak sportske sezone donio je senzacionalan, prvi naslov za Rijeku u HNL-u, a momčad Matjaža Keka upotpunila ju je i osvajanjem Kupa.

Hrvatska je bila domaćin Europskog nogometnog prvenstva do 17 godina starosti, a Manchester United trijumfom protiv Ajaxa u Solni osvojio je Europsku ligu. Od nogometa se tih dana oprostio i veliki Francesco Totti...

Lipanj

Real Madridu uspjelo je što nikomu prije nije - obraniti naslov prvaka Europe u nogometu. "Kraljevi" s Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem to su učinili svladavši Juventus u Cardiffu 4-1 uz gol Marija Mandžukića za "staru damu".

Juventus v Real Madrid - UEFA Champions League - Final - National Stadium

Cedevita je četvrti put uzastopce postala prvak Hrvatske svladavši Cibonu 3-2 u dramatičnom finalu doigravanja.

Srpanj

Marin Čilić učinio nas je ponosnima došavši do drugog hrvatskog finala u Wimbledonu nakon onog čuvenog Gorana Ivaniševića 2001. Međugorčanin je zapeo od najboljeg svih vremena Rogera Federera u finalnom meču nakon ozljede stopala. Bio je to uistinu turnir za pamćenje hrvatskog tenisa jer smo imali rekordnih osam predstavnika u osmini finala All England Cluba u različitim konkurencijama.

SP u vaterpolu, Madjarska - Hrvatska

Deset godina nakon Melbournea, hrvatska vaterpolska reprezentacija ponovno je postala svjetski prvak, ponovno svladavši Mađarsku u finalu (8-6), i to - u njihovu dvorištu, u vaterpolskom hramu na Margitinu otoku u Budimpešti. Sandro Sukno bio je fantastičan postigavši tri gola.

Kolovoz

Sandra Perković drugi put u karijeri postala je svjetska prvakinja u bacanju diska u Londonu sa sjajnim pobjedničkim hicem od 70,31 metar. Legendarni Usain Bolt na istom natjecanju završio je karijeru osvojivši broncu na 100 metara i potom se ozlijedivši u posljednjoj utrci karijere, štafeti 4x100 metara.

Leichtathletik Weltmeisterschaft 2017 in London

Real Madrid dodao je svojim titulama i naslove u europskom i španjolskom superkupu svladavši Manchester United, odnosno Barcelonu. A baš je iz Barcelone u Paris Saint-Germain prešao Brazilac Neymar, i to za rekordnih 222 milijuna eura, što je najskuplji transfer u povijesti nogometa.

Rijeka je zapela u play-offu za Ligu prvaka od Olympiacosa i ušla u Europsku ligu, a to nije pošlo za nogom Dinamu, koji je šokantno ispao od Skënderbeua. Hajduka je izbacio Everton, a Osijeka, koji je imao fantastično europsko ljeto, Austria Beč.

Rujan

Nakon sjajne faze po skupinama, hrvatski košarkaši ispali su s EuroBasketa u osmini finala od Rusije (101-78), a prvak Europe u Istanbulu senzacionalno je postala Slovenija svladavši u finalu Srbiju 93-85 uz 35 poena Gorana Dragića.

Turbulentno razdoblje bilo je i za naše nogometaše koji su u dvodnevnoj utakmici jedva svladali Kosovo 1-0 na Maksimiru pa izgubili na gostovanju kod Turske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Listopad

Ante Čačić zaredao je s kiksevima na klupi "vatrenih" remijem protiv Finske na Rujevici pa je ekspresno dobio otkaz, a na klupu je ustoličen Zlatko Dalić koji je u utakmici "biti ili ne biti" dobio Ukrajinu u Kijevu 2-0 i osigurao nam dodatne kvalifikacije za Mundijal.

Tin Srbić priredio je najveći uspjeh hrvatske gimnastike u povijesti senzacionalno osvojivši zlato na preči na Svjetskom prvenstvu u Montrealu.

tin_srbic

Britanac Lewis Hamilton četvrti je put postao svjetski prvak u Formuli 1 osvojivši deveto mjesto na utrci u Montrealu. Izjednačio se tako s Alainom Prostom i Sebastianom Vettelom, a ispred njega ostali su samo Juan Manuel Fangio (pet) i Michael Schumacher (sedam naslova).

Studeni

Hrvatski nogometaši u dvije su utakmice doigravanja za Svjetsko prvenstvo izbacili Grčku (4-1, 0-0) i tako se plasirali na deseto veliko natjecanje. Rijeka se, pak, oprostila od mogućnosti za nastavak natjecanja u Europskoj ligi remijem kod AEK-a u Ateni.

Hrvatska - Grcka

Prosinac

Prvog dana u mjesecu na ždrijebu u Moskvi doznali smo kako će nam Nigerija, Argentina i Island biti protivnici u fazi po skupinama Svjetskoga nogometnog prvenstva.

2018 FIFA World Cup Draw

Modrić i Kovačić zaključili su sjajnu godinu osvajanjem i klupskoga Svjetskog prvenstva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, svladavši u finalu brazilski Grêmio 1-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve