Obavijesti

Sport

Komentari 69

Šprem udario po Vujoviću: Pa njegove ljudske i trenerske kvalitete su ravne nuli...

Šprem udario po Vujoviću: Pa njegove ljudske i trenerske kvalitete su ravne nuli...

Lino je htio biti inovator, više što je to bilo moguće. Iz finala 2009. godine mi je jedna scena ostala u najgorem sjećanju. Ja sam prije Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj igrao u životnoj formi u Njemačkoj, kaže Šprem...

VIDEO

Crnogorski stručnjak Veselin Vujović je u svibnju iznenađujuće napustio PPD Zagreb po drugi put. Razlog? On je tvrdio kako ima problema sa zemljom koja se nalazi na području Srbije i Crne Gore, ali zapravo je problem bio puno veći. Ministarstvo rada u Hrvatskoj mu nije priznalo diplomu trenera pa je odlučio napustiti Zagreb koji je na njemu htio graditi temelje nove momčadi.

Vujović je od tada bez angažmana, a prije godinu dana, mjesec dana prije Eura, smijenila ga je i Slovenija jer je Aleksu Vlahu tijekom minute predaha rekao 'umri, bre'. Pregovarao je sa Saudijskom Arabijom, mnogi su ga još ranije povezivali s Hrvatskom, a neki smatraju kako će upravo on biti nasljednik Line Červara u našoj reprezentaciji. No jedna legenda se ne slaže s tim.

Bivši hrvatski rukometaš Goran Šprem (41) gostovao je u Podcast Inkubatoru, gdje je, između ostalog, pričao i o Vujoviću.

-  Vujović je bio najbolji igrač svijeta, za to kapa do poda. Igrao je u Barceloni. Međutim, ne želim mnogo pričati o njegovim trenerskim kvalitetama. Moje subjektivno mišljenje je da je on apsolutni bezveznjak, zaista marginalan lik u hrvatskom rukometu, dobio je priliku u hrvatskom rukometu i to nije zaslužio i nije iskoristio, napravio je sve negativno. Njegove trenerske i ljudske kvalitete su jednake nuli i nemoj mi ga više spominjati - rekao je Šprem.

Men

Godinama je nosio naše lijevo krilo, a bio je dio legendarne generacije prevođene Ivanom Balićem i Petrom Metličićem koja je godinama dominirala svjetskim rukometom. I dan danas se pamti ona senzacija nad senzacijama kada smo osvojili Svjetsko prvenstvo u Portugalu 2003. godine, a samo godinu prije toga ta ista reprezentacija je bila posljednja na Euru.

Na Olimpijskim igrama 2004. godine u Ateni smo došli do zlata nakon što smo srušili Njemačku i legendarnog brka Heinera Branda. Šprem je s reprezentacijom osvojio srebro na SP-u 2005. godine, a bio je dio 'Kauboja' i one tužne 2009. kada nas je Francuska srušila usred Zagreba i otela nam zlato u finalu SP-a. 

To je bila je i njegova posljednja utakmica za Hrvatsku, a tada je nešto zamjerio izborniku Lini Červaru što mu ni dan danas nije zaboravio.

Norveska i Hrvatska u utakmici pulufinala Europskog prvenstva u rukometu

- Htio je biti inovator, više što je to bilo moguće. Iz finala 2009. godine mi je jedna scena ostala u najgorem sjećanju. Ja sam prije Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj igrao u životnoj formi u Njemačkoj. Ozlijedio se Štrlek i očekivao sam da ću igrati puno više. Nisam, sjedio sam na tribinama. Nisam to pokazivao prema van kako se osjećam, ali to je mene jako smetalo, boljelo me - kazao je Šprem pa nastavio:

- Jedan dečko iz Rijeke Mateo Hrvatin je igrao i ja sam tada mislio da sam bolji. Počelo je u javnosti izlaziti zašto ja ne igram. Cijeli taj pritisak je bio i Lino je popustio pa sam ja igrao finale. I igrao sam kriminalno. Taj cijeli splet događaja koji se dogodio. Lino je shvatio da je možda to bila bolja varijanta, nije pogodio. Mene je zaboljelo nakon tog finala nešto. Linina izjava koja je stvorila jaz između nas, mislim mi smo i dalje smo dobri, čujemo se. Ali to sam mu zamjerio. Bio je u jednoj emisiji i dobio je pitanje što bi promijenio da se opet igra finale. Rekao je 'ne bih skidao Šprema'. Ne možeš mi to reći. To je udarilo na moj ego, ne da mu to uzimam za zlo, ali sam pamtilo. Lakše sam podnio odluku da me više nikad ne zove u reprezentaciju nego ovo. Uvrijedio me. Ispalo je kao da sam ja Pedro. On je vjerovao da je to bila najbolja odluka - rekao je Šprem. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'