Obavijesti

Sport

Komentari 207

VIDEO Dinamo počastio navijače s četiri gola: Više od 16 tisuća 'plavih duša' proslavilo naslov

VIDEO Dinamo počastio navijače s četiri gola: Više od 16 tisuća 'plavih duša' proslavilo naslov
16

Gorica je pred prilično ispunjenim Maksimirom povela već u 5. minuti i nakratko pokvarila slavlje Zagrepčana. Uslijedile su dvije sjajne akcije za preokret, a Dinamo je do kraja utrpao još dva i promašio penal

U posljednjem susretu HNL sezone, zadnjem ogledu 36. kola, prvak Dinamo je na maksimirskom stadionu pobijedio Goricu 4-1 (2-1).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

Momčad iz Velike Gorice je povela već u petoj minuti, a strijelac je bio Merveil Ndockyt. No, preokret je uslijedio vrlo brzo pa je Dinamo 2-1 vodio na kraju prvog poluvremena. Strijelci su bili Robert Ljubičić u 23. i Luka Ivanušec u 33. minuti. U završnici susreta Dinamo je postigao nova dva gola, a za dodatno slavlje na stadionu zaslužni su bili strijelci Dario Špikić u 80. i Dino Perić u 88. minuti.

U slavljeničko raspoloženje na maksimirskom stadionu nije se ukomponirao trenutak iz pete minute. Naime, već tada je Gorica povela, a strijelac je bio Ndockyt.

Od tog trenutka pa uglavnom do kraja utakmice, trajala je dominacija Dinama koji je rezultat preokrenuo do kraja prvog poluvremena i u oba slučaja hrvatski prvak je kreirao lijepe akcije.

U 23. minuti strijelac je bio Ljubičić nakon što ga je lucidno, petom, proigrao Ivanušec. Petom se igralo i deset minuta kasnije kada je Dinamo poveo 2-1. Petković je u tom trenutku bio zadužen za taj potez, a u nastavku akcije Baturina je bio asistent, a Ivanušec strijelac.

Početkom drugog poluvremena Dinamo je poveo 3-1. Drugi pogodak na susretu je dao Ivanušec, ali je VAR poništio povećanje domaćeg vodstva zbog zaleđa. Imao je Dinamo savršenu priliku za 3-1 u 58. minuti. Petković je namjestio loptu na bijelu točku, ali je njegov udarac obranio velikogorički vratar Božidar Radošević. Bio je to samo nastavak odličnih obrana gostujućeg golmana koji je iz mnogih situacija s igračima Dinama izlazio kao pobjednik.

No, niti raspoloženi Radošević nije spriječio nova dva gola Dinama u završnici susreta. Strijelci su bili Špikić u 80. te Perić osam minuta kasnije.

Prvak Dinamo tako je prvenstvenu sezonu okončao s deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk. Gorica je pretposljednja, ali je svoj posao obavila u tjednima ranije kada je preskočila Šibenik i osigurala i iduće sezone igranje u elitnom razredu hrvatskog nogometa. (Hina)

>> VIDEO GOLOVA OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
36. KOLO HNL-A 19:15 , Stadion Maksimir, Zagreb
Dinamo
Ljubičić 23', Ivanušec 33', Špikić 80', Perić 88'
4 : 1
Gorica
Ndockyt 5'
Sortiranje događaja

KRAJ!

Sudac Bebek nije produžio utakmicu ni minute za što zaista nije bilo ni razloga. Riječki sudac je tako odsudio posljednjih devedeset minuta u karijeri.

Dinamo je uvjerljivom predstavom preokretom srušio Goricu 4-1 i sada će uslijediti veliko slavlje u proslavi novog naslova.

88'

GOOOOOOOL! Dinamo je izveo korner, a najbolje se u gužvi snašao Perić. Stoper Zagrepčana je s metra udaljenosti poslao loptu u praznu mrežu.

87'

Nova fantastična šansa za Dinamo. Ponovno je zaplivala obrana Gorice, Menalo je ostavio loptu za Drmića na stranu, koji je na koncu probao lobati Radoševića. Pomalo je to nespretno izveo pa je udarac završio kao pokušaj dodavanja za Baturinu, no Krizmanić je sve očistio.

84'

Posljednja promjena kod Gorice. Izašao je Tomečak, a ušao Matavž.

84'

Trostruka promjena kod Dinama. Bišćan je s gola povukao Dominika Livakovića, a uveo Danijela Zagorca.

Izvadio je i Šutala te dao priliku Theophileu da se oprosti od Maksimira.

U trećoj izmjeni Bočkaja je zamijenio Menalo.

Komentari 207