Obavijesti

Sport

Komentari 1

Spremno čekamo Ligu prvaka u Makarskoj, idemo po prolaz...

Spremno čekamo Ligu prvaka u Makarskoj, idemo po prolaz...
1

Novo Vrijeme Apfel kao aktualni prvak Hrvatske igra u skupini s Aktobeom (Kazahstan), Kampuksen Dynamom (Finska) i TMC Tbilisijem (Gruzija). Samo pobjednik skupine prolazi dalje u Elitnu rundu...

VIDEO

Još je manje od dva tjedna ostalo do službenog dolaska futsal Lige prvaka u Makarsku (2. – 7. listopada). Podsjetimo, riječ je o drugoj fazi natjecanja u kojoj domaćin Novo Vrijeme Apfel kao aktualni prvak Hrvatske igra u skupini s Aktobeom (Kazahstan), Kampuksen Dynamom (Finska) i TMC Tbilisijem (Gruzija). Samo pobjednik skupine prolazi dalje u Elitnu rundu gdje ima mjesta samo za 16 najboljih momčadi Europe.

Tim je povodom u hotelu Park u Makarskoj održana konferencija za medije na kojoj su govorili predsjednik MNK Novo Vrijeme Apfel Mijo Pašalić, zatim sportski direktor kluba Borislav Vuković, šef Organizacijskog odbora Darijo Antunović i gradonačelnik Makarske Jure Brkan.

- Od nas se traži vrhunski nivo i želimo biti pravi, kvalitetni domaćini. Za to nam treba puno dobrih ljudi, podrška medija, kao i dobar rezultat momčadi. Organizacijski odbor ulaže velike napore i siguran sam da ćemo se iskazati u najboljem svjetlu – rekao je u uvodu Pašalić.

S organizacijskog aspekta Darijo Antunović je dodao kako je Novo Vrijeme Apfel kao klub postavio sam sebi visoke ciljeve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Svi ulažemo maksimalan trud da konačni dojam našeg domaćinstva bude savršen. Reakcije iz UEFA-e, HNS-a i gostiju iz Kazahstana, Finske i Gruzije su pozitivne. Svi su oduševljeni smještajem u hotelu Miramare. Sve gradske službe bit će nam na raspolaganju i hvala im na tome. Što se dvorane tiče, ona će na premijernoj utakmici zasjati u potpuno novom ruhu, čak nekarakterističnom za naše prilike. Kao prvaci Hrvatske nemamo pravo ni na kakve improvizacije. Uz podršku Grada i svih njegovih struktura, medija i naših vjernih navijača siguran sam da ćemo sve odraditi na najbolji način. Čeka nas puno posla, ali smo spremni. Ne želimo se zaustaviti na ovome, želimo proći skupinu!

Sportski direktor Borislav Vuković koji je u klubu gotovo 40 godina, od prvih dana, također je uzbuđen ovim iskorakom.

- Do sada smo ovaj pano Lige prvaka gledali samo na TV-u, a sada smo i mi dio toga svega. Zadržali smo sve igrače iz šampionske momčadi, što nam je i bio cilj. Radi se punom parom, treninzi su dvaput dnevno, a slijede nam i pripremne utakmice protiv Maribora i Mostara. Na lanjsku momčad doveli smo reprezentativca Sašu Babića. Najvažnije nam je zdravlje igrača, pogotovo kad naiđe ovakav pakleni ritam utakmica kao sada, imamo 5 utakmica u 11 dana u Makarskoj. Pravi spektakl. Cilj nam je ulazak u Elitnu rundu.

Vuković ističe kako je favorit skupine Aktobe. Evo zašto:

- Za Aktobe igra gotovo pola ukrajinske reprezentacije, a ona ima svoj rejting u Europi i naša je reprezentacija uglavnom ne pamti po dobru. Aktobe je i po koeficijentu prvi favorit, on je nositelj skupine. U Kazahstanu su odmah iza Kairata koji je top priča u Europi zadnjih 10 godina. Tamo se državljanstvo izdaje po želji u roku 72 sata. Nema procedure ni radnih dozvola, oni dovedu iz Brazila koga požele. Dvorana im je praktički atletska, pa se nadamo da se u našoj koja je manja neće najbolje snaći. Može se igrati s njima, ali su vrlo jaki, to sigurno.

A ni ostali protivnici nisu autsajderi.

- Eto, opet nas je dočekao Dynamo, ne možemo bez njega očito, haha. Trener im je bivši crnogorski izbornik Vasko Vujović, a u Finskoj je izbornik naš Mićo Martić. U Dynamu ima dosta reprezentativaca, a ta njihova skandinavska disciplina naslonjena na naš balkanski talent i imaginaciju poziva na oprez. To nam je odmah prva utakmica i nama najvažnija. Protiv njih i Tbilisija moramo preuzeti ulogu favorita jer smo domaćini. Gruzijci su nam zasad nepoznanica, ali pronaći ćemo lijek i za njih.

Gradonačelnik Makarske Jure Brkan na konferenciju je stigao sa sjednice Gradskog vijeća.

- Napravili smo pauzu kako bih mogao doći ovamo! To dovoljno govori koliko Gradsko vijeće podržava ovaj projekt i navija za klub. Podržat ćemo ih koliko god treba, od pripreme dvorane, preko klimatizacije, interneta, promijenili smo i stakla jer kad bi u poslijepodnevnim satima sunce probilo ne bi baš bilo ugodno trenirati i igrati u dvorani. Također je i marketinški i turistički značaj za grad velik, a vjerujem da je momčad dovoljno dobra da izbori plasman u sljedeću rundu.

Cijena ulaznica, kako smo ranije istaknuli, ostaje 30 kuna po danu, a sve informacije o tome kada će biti puštene u prodaju bit će dostupne na internetskoj stranici kluba novovrijemeapfel.com i na službenoj Facebook stranici kluba.

Kako je i najavljeno, u tjednu održavanja turnira bit će organizirani brojni zabavno-marketinški događaji kako bi cijeli grad živnuo. Centralni je događaj 2. listopada (utorak) u 19 sati u gradskoj kavani Romana u Makarskoj gdje će se održati party dobrodošlice. Pozvane su gostujuće momčadi, službene osobe, predstavnici medija, sponzori i svi ljudi koji su pomogli i još uvijek pomažu klubu, kao i poznate osobe iz svijeta sporta, politike, zabave... U hotelu Biokovo bit će održan Podravka Gastro show 5. listopada (petak) u 19 sati, a istog dana u 22 sata u jednom od lokala u Makarskoj na rasporedu je i zabavni program. 

Za kraj dodajmo kako je Mijo Pašalić u ime kluba potpisao sponzorske ugovore s devet tvrtki (Meggle Hrvatska, Vinc-Mornar, Heineken Hrvatska, Maraska, DEM Trade, Hotel Park, AB Adrion Nekretnine, Makarska Touristik, Kingtrade).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub