Obavijesti

Sport

Komentari 1

Sprinterska senzacija s OI sada postao i prvak svijeta na 60 m

Sprinterska senzacija s OI sada postao i prvak svijeta na 60 m

Svjetskog prvaka odredio je foto finiš, i Jacobs i branitelj naslova Coleman kroz cilj utrčali s identičnim vremenom. Sjajna je bila i Miller-Uibo, Morris je bila zlatna, a Slovenka Šutej brončana u skoku s motkom

VIDEO

Talijanski sprinter Lamont Marcell Jacobs, senzacionalni olimpijski pobjednik na 100 metara, postao je svjetski dvoranski prvak u Beogradu na 60 metara.

World Athletics Indoor Championships

Talijan rođen u Teksasu pobijedio je sa 6.41 sekundi ispred dvojice Amerikanaca - branitelja naslova Christiana Colemana (6.41) i Marvina Bracyja (6.44) u najiščekivanijoj utrci prvenstva. Coleman se vratio utrkama nakon 18 mjeseci suspenzije zbog izbjegavanja doping kontrole, a nakon što je u Beogradu izgubio u foto-finišu, za tri tisućinke sekunde, nije se htio fotografirati s Jacobsom.

Atletičarka s Bahama Shaunae Miller Uibo osvojila je zlatnu medalju u utrci na 400 metara. Dvostruka olimpijska prvakinja do zlata je došla za 50.31 sekundu, što je najbolji rezultat ove sezone u svijetu. Srebro je osvojila Nizozemka Femke Bol s vremenom 50.57 sekundi, a jamajčanska natjecateljica Stephenie Ann McPherson stigla je do brončane medalje s 50.79, što je ujedno i novi rekord Jamajke.

World Athletics Indoor Championships

Amerikanka Sandy Morris zlatna je u skoku s motkom na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Amerikanka je do zlata stigla preskočivši 4.80 metara, a s visinom od 4.75 metara Amerikanka Katie Nageotte osvojila je srebrnu medalju. Do bronce je stigla slovenska atletičarka Tina Šutej koja je skočila u visinu kao i Nageotte, ali iz više pokušaja.

Španjolac Mariano Garcia novi je svjetski prvak na 800 metara, a do zlata je stigao u vremenu 1:46,20 minuta. Tek 17-godišnji Kenijac Noah Kibet svoju prvu veliku utrku je istrčao u vremenu 1:46,35 minuta, što mu je bilo dovoljno za srebrnu medalju, a treće mjesto zauzeo je Amerikanac Bryce Hoppel (1:46,51).

World Athletics Indoor Championships

Atletičaru Trinidada i Tobaga Jareemu Richardsu pripalo je zlato u utrci na 400 metara. Richards je do zlatne medalje stigao novim rekordom svjetskih prvenstava koji sada iznosi točno 45 sekundi, drugi je bio Amerikanac Trevor Bassitt s osobnim rekordom 45.05, a brončanu medalju osvojio je Šveđanin Carl Bengtstrom s 45.33, srušivši državni rekord. Novi svjetski rekord prvenstava oboren je i u utrci na 1500 metara u ženskoj konkurenciji u kojoj je slavila Etiopljanka Gudaf Tsegay (3:57.19) ispred sunarodnjakinja Axumawit Embaje (4:02.29) i Hirut Mesheše (4:03.39). 

World Athletics Indoor Championships

Ukrajinska 20-godišnja skakačica u vis Jaroslava Mahučih nova je dvoranska svjetska prvakinja, a naslov je osvojila preskočivši 202 cm na SP-u u Beogradu.Aktualna europska prvakinja iz Toruna 2021., svjetska doprvakinja na otvorenom iz Dohe 2019. i osvajačica olimpijske bronce iz Tokija, do najvećeg uspjeha u karijeri stigla je nakon dramatične borbe s Australkom Eleanor Patterson koja je preskočila dva metra i postavila novi dvoranski rekord Oceanije. Mahučih je visinu od dva metra preskočila tek u trećem pokušaju, a onda iz prvog preletjela letvicu na 202 cm, visinu koju Patterson nije uspjela svladati.

Broncu je u beogradskoj Areni osvojila Kazahstanka Nadežda Dubovickaja koja je sa 198 cm postavila novi dvoranski rekord Azije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu