Sport

Komentari 25

Srebrni tenisači vraćaju se u Hrvatsku: Spremaju im i doček

Srebrni tenisači vraćaju se u Hrvatsku: Spremaju im i doček

Dođite i dočekajte naše Davis Cup reprezentativce na povratku sa završnice iz Madrida, objavio je Hrvatski teniski savez. Naši tenisači su u 7 ujutro poletjeli iz španjolske prijestolnice, a doček će biti u 13.30 na Trgu bana Jelačića

Hrvatskim tenisačima koji su igrali u finalu Davis Cupa bit će upriličen doček u ponedjeljak u 13.30 sati na na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, unatoč pandemiji koronavirusa, izvijestio je Hrvatski teniski savez.

Hrvatska je u nedjelju navečer u Madridu izgubila od Rusije s 0-2, čime je zauzela drugo mjesto na svjetskom teniskom prvenstvu.

- Dođite i dočekajte naše Davis Cup reprezentativce na povratku sa završnice iz Madrida - priopćio je savez.

Hrvatski tenisači će u ponedjeljak u 7 sati ujutro poletjeti iz Madrida prema Zagrebu.

Davis Cup Finals

Stotinjak hrvatskih navijača koji su ih bodrili protiv Rusije napustili su u nedjelju navečer dvoranu Arena Madrid zadovoljni prikazanom igrom posljednjih dana.

- Ponosan sam i sretan jer je ovo ipak bilo finale, treće u zadnjih pet godina - rekao je Milan, član kluba navijača "Mi Hrvati". 

Davis Cup Finals

- Gojo i Čilić su se borili ali Rusi su za nijansu bili bolji pa im treba čestitati. Nema razloga da budemo tužni - dodao je nakon meča.

Andrej Rubljov svladao je Bornu Goju sa 6-4 i 7-6 dok je Danil Medvjedev bio bolji od Marina Čilića sa 7-6 i 6-2.

Navijači su u Madrid došli iz Imotskog, Posušja, Rijeke, Opatije, Slavonije, Dublina... Dragan Lukić je još u petak doputovao iz Švedske na polufinale protiv Srbije u kojem je Hrvatska slavila s 2-1.

- Ma kakvi razočaran. Ponosan sam do neba. Znali smo da su Rusi favoriti, da će biti teško, ali naši momci su bili sjajni - istaknuo je Lukić, napomenuvši kako mu nije bilo teško putovati preko Amsterdama sve do Madrida. 

Davis Cup Finals

- Pobjeda nad Srbijom je vrijedila svega. Puta, truda, novca, neprospavane noći - naglasio je.

Igrači su se fotografirali s hrvatskim navijačima čije su zastave bile istaknute na središnjoj tribini. Lukić, koji redovito odlazi na gostovanja, pozvao je stanovnike Hrvatske da dočekaju tenisače po povratku u Zagreb.

- Ako nama nije bilo teško doći ovdje neka niti njima ne bude teško izaći iz toplih domova - rekao je.

 Hrvatski tenisači pozirali su s peharima nakon izgubljenog finala Davis Cupa

U dvorani je bilo oko 7.500 gledatelja, među kojima puno više hrvatskih navijača nego ruskih. Najbolji ruski tenisač Danil Medvjedev rekao je na konferenciji za medije da je u dvorani "atmosfera bila cool".

- Danas je stvarno bila 'cool' atmosfera u dvorani jer je puno Hrvata navijalo za Marina - rekao je Medvjedev.

 Hrvatski tenisači pozirali su s peharima nakon izgubljenog finala Davis Cupa

Hrvatskih navijača bilo je više i od srpskih u polufinalu.

Čilić je pak na konferenciji za medije rekao da je u Madridu bila manja skupina navijača u odnosu na onu u Torinu, gdje su igrali uoči dolaska u Španjolsku, ali da su im "bili velika podrška".

Najčitaniji članci