Sport

Komentari 65

Senzacija Rodeša i Vidovića u Cortini! Trojica Hrvata u 2. laufu

Senzacija Rodeša i Vidovića u Cortini! Trojica Hrvata u 2. laufu

Sjajnu prvu vožnju odradili su Istok Rodeš i Matej Vidović dok je Filip Zubčić imao nešto lošiji dan. Samuel Kolega nije uspio završiti, no imat ćemo tri predstavnika u drugom laufu Svjetskog prvenstva

U iznenađujućem raspletu prve vožnje slaloma za skijaše posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u Cortini d'Ampezzo najbolji rezultat imao je Austrijanac Adrian Pertl (52.24 sekundi), a od hrvatskih skijaša najbolji su bili Istok Rodeš na 14. i Matej Vidović na 16. mjestu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rodeš je sa startnim brojem 31 za vodećim 24-godišnjim Austrijancem zaostao manje od sekunde (0.98), dok je Vidović sa startnim brojem 30 stvorio zaostatak 1.20 sekundi. Nažalost, Filip Zubčić je sa startnim brojem 16 imao bolje uvjete od reprezentativnih kolega, ali je u cilj stigao s dvije sekunde zaostatka, što mu je donijelo 25. mjesto.

Samuel Kolega sa startnim brojem 35 nije stigao ni do prvog prolaznog vremena.

U vrlo izjednačenoj konkurenciji glavni favoriti za odličja nisu se iskazali u prvoj vožnji, tako da je drugi rezultat imao Talijan Alex Vinatzer s 14 stotinki zaostatka, treći je Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag (+0.16), a četvrti Šveđanin Kristoffer Jakobsen (+0.18). Od favorita je najbolji bio Francuz Clement Noel na petom mjestu sa zaostatkom od 34 stotinke.

Zbog toplog vremena organizatori su odlučili da će u drugoj vožnji obrnutim startnim redom krenuti od 15. skijaša iz prve vožnje pa će Istok Rodeš imati gotovo idealne uvjete. Matej Vidović će na stazu kao 16., a Filip Zubčić kao 25.

Druga vožnja je na rasporedu od 13 sati i 30 minuta.