Obavijesti

Sport

Komentari 65

Senzacija Rodeša i Vidovića u Cortini! Trojica Hrvata u 2. laufu

Senzacija Rodeša i Vidovića u Cortini! Trojica Hrvata u 2. laufu

Sjajnu prvu vožnju odradili su Istok Rodeš i Matej Vidović dok je Filip Zubčić imao nešto lošiji dan. Samuel Kolega nije uspio završiti, no imat ćemo tri predstavnika u drugom laufu Svjetskog prvenstva

U iznenađujućem raspletu prve vožnje slaloma za skijaše posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u Cortini d'Ampezzo najbolji rezultat imao je Austrijanac Adrian Pertl (52.24 sekundi), a od hrvatskih skijaša najbolji su bili Istok Rodeš na 14. i Matej Vidović na 16. mjestu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zubčić srebrni u paralelnom veleslalomu 00:49

Rodeš je sa startnim brojem 31 za vodećim 24-godišnjim Austrijancem zaostao manje od sekunde (0.98), dok je Vidović sa startnim brojem 30 stvorio zaostatak 1.20 sekundi. Nažalost, Filip Zubčić je sa startnim brojem 16 imao bolje uvjete od reprezentativnih kolega, ali je u cilj stigao s dvije sekunde zaostatka, što mu je donijelo 25. mjesto.

Samuel Kolega sa startnim brojem 35 nije stigao ni do prvog prolaznog vremena.

U vrlo izjednačenoj konkurenciji glavni favoriti za odličja nisu se iskazali u prvoj vožnji, tako da je drugi rezultat imao Talijan Alex Vinatzer s 14 stotinki zaostatka, treći je Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag (+0.16), a četvrti Šveđanin Kristoffer Jakobsen (+0.18). Od favorita je najbolji bio Francuz Clement Noel na petom mjestu sa zaostatkom od 34 stotinke.

Zbog toplog vremena organizatori su odlučili da će u drugoj vožnji obrnutim startnim redom krenuti od 15. skijaša iz prve vožnje pa će Istok Rodeš imati gotovo idealne uvjete. Matej Vidović će na stazu kao 16., a Filip Zubčić kao 25.

Druga vožnja je na rasporedu od 13 sati i 30 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Slalom, 1. vožnja, Svjetsko prvenstvo 10 SATI , Cortina d'Ampezzo, Italija
Sortiranje događaja
11.05

Zubčić je pao na 24. mjesto, a Vidović je ispao iz top 15. Trenutno je 16. No, zato Istok Rodeš suvereno drži 14. poziciju s 98 stotinki zaostatka za vodećim Austrijancem Pertlom.

Podsjećamo, raspored za drugu vožnju u Cortini bit će drugačiji nego inače. Potvrđeno je da će se zbog toplog vremena u drugoj vožnji slaloma skijati sljedećim redoslijedom:

15. - 1. iz prve vožnje
16. - 60. iz prve vožnje.

Dakle, u drugoj vožnji prvi kreće skijaš s 15. najboljim vremenom.

KOLEGA ISPAO

Ali nismo ga dugo gledali, odmah po ulasku na stazu napravio je pogrešku i nije završio prvu vožnju.

No, možemo biti prezadovoljni nastupima naših skijaša. Rodeš trenutno drži 13. poziciju, Vidović je 14. dok je Zubčić na 22. mjestu.

Imamo trojicu skijaša u drugoj vožnji!

10.54

A sada ide i posljednji Hrvat danas, Samuel Kolega.

I RODEŠ U DRUGOJ VOŽNJI

Odličan ulazak i Istoka Rodeša, na prvom prolazu imao je 16 stotinki zaostatka. Taman je tada napravio malu grešku, no na drugom je i dalje to izgledalo jako dobro s 35 stotinki minusa.

Evo nam i Rodešaaaaa! Doskijao je točno ispred Vidovića, Hrvatska sada ima tri skijaša u prvih 20! Za vodećim Pertlom zaostao je 98 stotinki.

VIDOVIĆ U DRUGOJ VOŽNJI

Fenomenalno je Vidović ušao u utrku! Na prvom prolazu imao je samo 19 stotinki zaostatka, no već na drugom zaostajao je +0.52. 

Ali odličan nastup drugog hrvatskog predstavnika duž cijele staze i Vidović je u cilj ušao s 13. vremenom, ispred Filipa Zubčića.

Kako sada stvari stoje, ovo vrijeme moglo bi biti dovoljno i za prvih 15! Bravo, Matej!

Odmah će na stazu i Istok Rodeš.

Komentari 65