Obavijesti

Sport

Komentari 31

Sinkovići pomeli konkurenciju i osvojili peto europsko zlato!

Sinkovići pomeli konkurenciju i osvojili peto europsko zlato!

Valent i Martin Sinković pospremili su u trofejne vitrine peto europsko zlato! Fantastična braća dominirala su od samog početka na EP-u u Vareseu, a iza njih su završili Talijani i Srbi...

Pa tko im može stati na kraj? 

Pokretanje videa...

02:49

Fenomenalni Martin i Valent Sinković još jednom su pokazali zašto su legende ovog sporta. Braća Sinković osvojila su zlato na Europskom veslačkom prvenstvu u Vareseu s vremenom 6:23.27. Talijanska posada osvojila je drugo mjesto (6:24.72), Srbija je treća (6:25.58), a Rumunji, koji su uzeli zlato ispred naše braće na prošlom EP-u, su završili četvrti.

Sinkovići nisu htjeli ponoviti pogrešku iz Poznanja gdje su ostali bez zlata pa su silovito krenuli od samog početka i već nakon 1000 metara imali prednost od tri sekunde. Kako je vrijeme odmicalo, bili su sve dominantniji, ta prednost bila je sve veća, a pred ciljem su se ipak malo opustili jer je bilo jasno da je zlato u njihovim rukama. Opet je svirala hrvatska himna, ali ovaj put su, zbog epidemioloških mjera, morali jedan drugome staviti medalje oko vrata.

Još jednom su pokazali zašto ih svi zovu zlatna braća, a ovo im je čak peto europsko zlato uz dva srebra, a treće zlato u dvojcu bez kormilara. Kada oni veslaju, to toliko lagano izgleda da svatko od nas pomisli da i on može veslati. Svaki njihov zaveslaj pod opaskom trenera Nikole Bralića, koji je bolestan, doveden je do savršenstva, svaki zamah je u sekundu jednak, a rezultati govore sami za sebe.

Vjerujemo kako je ovo samo uvertira pred Olimpijske igre u Tokiju gdje će napadati treću olimpijsku medalju, a prvo olimpijsko zlato u dvojcu bez kormilara. No prvo je na redu Svjetski veslački kup koji će ove godine biti na zagrebačkom Jarunu od 30. travnja do 2. svibnja. A tamo će, vjerujemo, okititi se novim zlatom.

U finalu ženskog dvojca bez kormilara nastupile su sestre Ivana i Josipa Jurković koje su u paklenoj konkurenciji došle do petog mjesta. Britanke Glover i Swann su zasluženo osvojile prvo mjesto. Drugo mjesto osvojile su Rumunjke, a treće Španjolke.

Sjajan uspjeh je uopće što su se probile do prvog finala na EP-u. Trudile su se, pokušale, ali konkurencija je paklena. Moraju biti zadovoljne, mlade su i njihovo vrijeme tek sada dolazi...

Za nas današnji dan još nije gotov, za novu medalju borit će se Damir Martin u samcu. Utrka je u 15 sati.

Medalje braće Sinković

Svjetske medalje

- Zlato u četvercu na pariće 2010.

- Bronca u četvercu na pariće 2011.

- Zlato u četvercu na pariće 2013.

- Zlato u dvojcu na pariće 2014.

- Zlato u dvojcu na pariće 2015.

- Srebro u dvojcu bez kormilara 2017.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2018.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2019.

Olimpijske medalje

- Srebro u četvercu na pariće 2012.

- Zlato u dvojcu na pariće 2016.

Europske medalje

- Srebro u četvercu na pariće 2010.

- Zlato u u četvercu na pariće 2012.

- Zlato u dvojcu na pariće 2016.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2018.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2019.

- Srebro u dvojcu bez kormilara 2020.

- Zlato u dvojcu bez kormilara 2021.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europsko prvenstvo u veslanju , Varese
Sortiranje događaja
NOVO ZLATO

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Kakva dominacija, kakva lakoća, kakva klasa! Valent i Martin Sinković uvjerljivo su došli do petog europskog zlata na EP-u u Vareseu s vremenom 6:23.37

Krenuli su silovito od samog početka i već nakon 1000 metara su imali prednost od tri sekunde. Kako je vrijeme odmicalo, ta prednost bila je sve veća, a pred ciljem su se ipak malo opustili jer je bilo jasno da je zlato u njihovim rukama. Talijanska posada osvojila je drugo mjesto (6:24.72), Srbija je treća (6:25.58), a Rumunji, koji su uzeli zlato ispred naše braće na prošlom EP-u, su završili četvrti.

12.41

Kako idu braća Sinković! Još su dodali gasa i jednostavno lete jezerom u Vareseu. Francuzi kaskaju tri sekunde...

12.39

Sinkovići su se izdvojili nakon prvih 500 metara i bježe sekundu drugoplasiranim Francuzima. 

KRENULI SU SINKOVIĆI

Sretno, braćo! Upravo je krenuo muški dvojac bez kormilara, a Martin i Valent Sinković su od početka nametnuli žestok tempo i svoj stil. Idemo do nove medalje!

SESTRE JURKOVIĆ PETE

Velika Britanija prva! Preuzele su kontrolu u drugom dijelu staze i Britanke Glover i Swann su zasluženo došle do prvog mjesta! Drugo mjesto osvojile su Rumunjke, a treće Španjolke.

Ivana i Josipa Jurković osvojile su peto mjesto! Odličan rezultat za njihovo prvo finale na Europskom prvenstvu. Trudile su se, pokušale, ali konkurencija je paklena. Moraju biti zadovoljne, mlade su i njihovo vrijeme tek sada dolazi...

Komentari 31