Sport

Komentari 238

Osma medalja za Hrvatsku: Sjajni Srbić osvojio srebro!

Osma medalja za Hrvatsku: Sjajni Srbić osvojio srebro!

Imamo novu medalju u Tokiju! Tin Srbić je s izvanrednom vježbom dobio 14.900 bodova i osvojio srebro na Olimpijskim igrama na preči. Ovo nam je prva medalja u gimnastici nakon 13 godina

Ima svjetsko zlato i srebro, ali s 24 godine dočekao je najveći trenutak svoje karijere. Nema ništa veće od ovoga. Na najvećoj svjetskoj pozornici pokazao je klasu i donio Hrvatskoj novu medalju u Tokiju!

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić (24) osvojio je srebrnu medalju u finalu preče na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojivši osmo odličje za Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svjetski prvak iz Montreala 2017. i srebrni sa SP-a u Stuttgartu dvije godine kasnije, te dvostruki osvajač srebra na europskim prvenstvima (2019, 2020), tako je stigao i do svoje prve olimpijske medalje.

Gymnastics - Artistic - Men

Bila je to ujedno i osma hrvatska medalja na OI u Tokiju, pri čemu treće srebro nakon tri zlata i dvije bronce.

Gymnastics - Artistic - Men

Srbić je u kvalifikacijama sa sjajnom vježbom, sa startom 6.2 i na kraju ocjenom 14.633 u finale ušao kao trećeplasirani. Međutim, za finale je pripremao svoju najjaču vježbu sa startom 6.5  najavivši kako ide na sve ili ništa.

Gymnastics - Artistic - Men

Rizik se isplatio i sjajnim nastupom stigao je do srebra s 14.900 bodova. Bilo je jako puno padova, kašnjenje od pola sata poremetilo je koncentraciju ostalih natjecatelja, no nije i Tina koji je odradio sjajan nastup.

Gymnastics - Artistic - Men

Bolji od njega bio je samo Japanac  Daiki Hashimoto koji je bio najbolji i u kvalifikacijama. U finalu je osvojio zlato s ocjenom 15.066, dok je broncu osvojio Rus Nikita Nagornji sa 14.533.

Gymnastics - Artistic - Men

Za 19-godišnjeg Japanca drugo je to zlato u Tokiju nakon što je bio najbolji i na višeboju.