Obavijesti

Sport

Komentari 16

Srpski stručnjak: Pa šiljili su protiv Hrvata! Da su htjeli pravdu, pravog suca bi doveli

Srpski stručnjak: Pa šiljili su protiv Hrvata! Da su htjeli pravdu, pravog suca bi doveli

Mislim da je Amrabatov start na Gvardiolu bio ne samo za penal nego i crveni karton, rekao je srpski sudački stručnjak Dejan Nedić

VIDEO

Zbog minimalnog zaleđa, koje je sve zbunilo, Hrvatska je ostala bez penala protiv Belgije. VAR se nije javio kada je Orsato svirao penal za Argentinu, a ni u subotu protiv Maroka tehnologija se nije proslavila. Točnije, ljudi koji njome upravljaju.

Amrabat je sapleo Joška Gvardiola, ma vidjelo se s krova stadiona da je to čisti penal. No, sudac Al-Jassim i VAR iz nekog razloga to nisu vidjeli.

KATAR 2022 - Prekršaj nad Gvardiolom u šesnaestercu Maroka koji nije suđen

Na svu sreću, to nije u konačnici presudilo pobjednika. Hrvatska je slavila protiv Maroka 2-1 i osvojila svjetsku broncu, no dan nakon utakmice i dalje se priča o katarskom sucu upitne kvalitete kojeg je Fifa delegirala očito samo iz zahvale zemlji domaćina. Nikome nije jasno kako su mogli za tako bitnu utakmicu postaviti suca koji je sudio samo jednu utakmicu na cijelome prvenstvu.

Spornu situaciju analizirali su i na RTS-u. Sudački stručnjak Dejan Nedić smatra kako je to, bez ikakve dvojbe, čisti jedanaesterac.

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Maroka u borbi za broncu Svjetskog prvenstva

- Tek kad smo vraćali snimku, vidjeli smo trzaj, ali to se u prijenosu nije vidjelo. To je gotovo, to je morao svirati, to je jasna greška. Mislim da je Amrabatov start na Gvardiolu bio ne samo za penal nego i crveni karton - rekao je Nedić.

A svoje mišljenje rekao je i bivši nogometaš Atletico Madrida Rade Bogdanović koji je iznio zanimljivu teoriju.

- Profesore, VAR je fenomenalna stvar, ali ljudski faktor uvijek odlučuje o svemu. Zašiljili su protiv Hrvata i stavili suca iz Katara da šilji za njih, nemojmo se folirati. Da su htjeli pravdu, pravog suca bi doveli. Ako ovo nije penal, ja stvarno ne znam što oni sjede u VAR-u? - rekao je Bogdanović.

FIFA World Cup 2022 / Croatia - Morocco 2-1.

I Marokanci su nakon utakmice bili ljutiti na suđenje Al-Jassima kojeg su naganjali po terenu. Smatraju kako ih je oštetio za penal i griješio tijekom utakmice na njihov račun. Hakimi je izgubio živce pa se unosio u facu i predsjedniku Fife Infantinu. A što bismo mi tek trebali reći? Gotovo cijelu utakmicu Marokanci su igrali agresivno i prljavo, skakali po sucu, potezali ga i unosili se u facu. A on je pokazao tek dva žuta.

POGLEDAJTE VIDEO: SLAVLJE VATRENIH U SVLAČIONICI

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići