Obavijesti

Sport

Komentari 10

Hrvati u paklu Beograda: Ovo je sve nakaradno, nema značaj

Malo je nezgodan trenutak, jer je nama Božić bio, vama tek predstoji, mi smo bili u Australiji, vaš tim je bio u Americi, pa smo i dalje pod 'jet legom', rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak...

VIDEO

Hrvatska protiv Srbije, čin 30. Vaterpolski El Clasico, najveće rivalstvo u povijesti vaterpola, sudar najboljih igrača, kako god hoćete. Kako bi nam do kraja začinili ovo desetljeće, Hrvatska i Srbija će po četvrti put u 2019. godini zaigrati međusobno, a ovaj put je riječ o Svjetskoj ligi.

Puno naboja, drskosti i borbe u bazenu, a u 'slobodno' vrijeme su sportski prijatelji koji poštuju jedni druge. Primjeri pravih sportaša.

Pokretanje videa...

00:13

Što se tiče Svjetske lige, Fina je mijenjala sustav natjecanja pa će Hrvatska u skupini gostovati u Srbiji, a doma dočekati Nizozemsku. 

Hrvatska se u Australiji pripremala za Euro u Budimpešti (14-26. siječnja), a Srbi su svoje pripreme odradili u Americi. Iako je izbornik Ivica Tucak razmišljao o slabijem sastavu, u bazen sa Srbima će ipak oni najjači.

- Pitanje je kako ćemo reagirati nakon povratka iz Australije, nemamo rezultatskog imperativa. U Savezu smo razmišljali da idemo s B reprezentacijom, no kako smo otkazali turnir u Crnoj Gori, sad nam je ta utakmica sa Srbijom potrebna. Malo je nezgodan trenutak, jer je nama Božić bio, vama tek predstoji, mi smo bili u Australiji, vaš tim je bio u Americi, pa smo i dalje pod 'jet legom', ali sigurno ćemo dati svoj maksimum. 

Za Hrvatsku je Euro u Budimpešti posebno bitan jer nam on može donijeti plasman na OI u Tokio.

- Mi još nismo izvadili vizu za Tokio i zato nam je cilj što bolji plasman na Europskom prvenstvu. Nadam se da će nam ovaj meč biti pravi test. Naravno, očekujem dobru utakmicu dva vrhunska tima - kaže izbornik Ivica Tucak pa dodaje:

- Stvarno je Fina napravila nakaradan sustav, nevjerojatno da u takvom natjecanju mi protiv Srbije igramo samo u gostima - zaključio je Tucak.

S njim je u društvu bio kapetan Andro Bušlje koji je nedavno najavio da će se umiroviti nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

- Utakmica nema neki veliki sportski naboj i značaj, ali ovakvi su susreti uvijek zanimljivi. Uz to, pokazat će nama i njima gdje smo u pripremama za Europsko prvenstvo. Mi jasno želimo pobijediti, to je tako uvijek, iako susret sam po sebi nije pretjerano važan.

Iako je riječ o praktički nebitnoj utakmici i izbornicima je najbitnije da se nitko ne ozlijedi, ipak su ovo utakmice najvećih rivala, a svatko od njih želi pobjedu.

- Siguran sam da su ovo dvije najbolje svjetske ekipe u posljednjih nekoliko godina i nadam se da će tako ostati i ubuduće. Želimo vidjeti u kakvom smo stanju, umor postoji, a smatram da Svjetska liga kao i svake olimpijske godine predstavlja trenažni dio za Europsko prvenstvo u siječnju. Srbija će ondje biti malo rasterećenija jer smo se kvalificirali za Tokio. Želim svu sreću Hrvatskoj da i ona to učini što prije - rekao je izbornik Srbije Dejan Savić pa dodao:

- Žao mi je što će bazen biti zaista mali da primi sve ljubitelje sporta i vaterpola. Što se tiče utakmice, nema potrebe da trošimo riječi, znamo koje su ekipe, kao što je i kapetan Hrvatske Andro Bušlje napomenuo - bodovi su u drugom planu, ali kada igraju Srbija i Hrvatska, to vas obavezuje da date sve od sebe - zaključio je on.

Najbolje ono što nam vaterpolo nudi u ovome trenutku, 29. prosinca u 17 sati u Beogradu. Zaista nismo mogli poželjeti bolji kraj 2019. godine...

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao