Sport

Komentari 5

Srpskog vaterpolista Rađena suspendirali su zbog kokaina

Srpskog vaterpolista Rađena suspendirali su zbog kokaina

Srpski vaterpolski savez objavio je kako je od FINE dobio dopis u kojem stoji kako je njihov reprezentativni igrač Nikola Rađen suspendiran zbog uzimanja kokaina...

Nikola Rađen pao je na dopinškom testu nakon utakmice Svjetske lige između Španjolske i Srbije u Madridu. Vaterpolist Olympiacosa i srpske reprezentacije bio je pozitivan na kokain, privremeno je suspendiran i očekuje drastičnu kaznu.

- Vaterpolski savez Srbije 6. svibnja primio je dopis Svjetske plivačke federacije (FINA) u kojem stoji kako je naš reprezentativac Nikola Rađen suspendiran zbog korištenja kokaina - stoji na službenoj stranici vaterpolskog saveza Srbije.

Rađen je odbio B uzorak, što je disciplinskom tijelu Fine omogućilo da nastavi postupak do konačne odluke, a suspenzija mu je počela trajati od 18. svibnja. Stvari ne izgledaju dobro za Rađena, koji bi, prema nedavno usvojenim pravilima, mogao dobiti četverogodišnju suspenziju i zabranu svih sportskih aktivnosti. 

Za 30-godišnjeg Nikolu Rađena to bi značilo i kraj karijere, a za Srbiju bi to bio težak udarac uoči Svjetskog prvenstva u Kazanju. Rađen je u pismu FINI objasnio da nije uzimao kokain kako bi ostvario bolje rezultate i spreman je sudjelovati u akcijama koje bi istaknule negativne posljedice ovakvih i sličnih nedozvoljenih supstanci. 

Najčitaniji članci