Obavijesti

Sport

Komentari 28

Stanišić: Sestra se rasplakala kada sam dobio Dalićev poziv

Stanišić: Sestra se rasplakala kada sam dobio Dalićev poziv

Ja nisam igrač koji će doći u reprezentaciju s očekivanjem da počnem otpočetka ili tako nešto. Nadam se da bi mogao u te dvije utakmice igrati koju minutu, kazao je nogometaš Bayerna

VIDEO

Nakon Luke Sučića, Hrvatska je dobila još jednog dijamanta iz dijaspore. Godina je ovo iz snova za mladog hrvatskog nogometaša Josipa Stanišića (21) koji je u travnju debitirao za prvi sastav Bayern Münchena, a ove sezone postao važan kotačić momčadi Juliana Nagelsmanna.

Stanišić je odigrao čak sedam od osam utakmica i oduševio navijače bavarskog kluba, a sve je začinio poziv Zlatka Dalića u reprezentaciju Hrvatske. Htjela ga je i Njemačka, ali za talentiranog Josipa nije bilo dvojbe. Srce kuca samo za Hrvatsku.

Soccer 1. Bundesliga / FC Bayern Munich-1.FC Cologne 3-2.

- Nisam očekivao, ali sam bio naravno presretan, kao i cijela obitelj, zahvalan da sam dobio poziv i da mogu doći. Seka je počela plakat, svi su bili presretni, cijela obitelj, dobio sam preko 100 poruka tako da su svi sretni - kazao je oduševljeni Stanišić za Dnevnik Nove TV.

Priliku za debi Stanišić će imati u listopadu kada Hrvatsku čekaju susreti protiv Cipra i Slovačke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Prirodna pozicija mu je ona na stoperu, može igrati i zadnjeg veznog, ali trener Bayerna ga, baš kao i Dalić, vidi na poziciji desnog beka. A tu je Hrvatska poprilično ranjiva. Šime Vrsaljko već neko vrijeme nije u formi i ispao je iz reprezentacije, a Dalić je u prošlom kvalifikacijskom ciklusu na toj poziciji imao samo Josipa Juranovića koji je i dalje prvi izbor. 

Soccer 1st Bundesliga / FC Bayern Munich-VFL Bochum 7-0.

Sa Stanišićem će dobiti širinu u momčadi jer Josip može jednako kvalitetno odigrati i stopera i desnog beka, a polivalentni igrači su najveće blago svakog trenera. 

Jedan je od najmlađih u momčadi Bayerna, tek se uhodava u sustav bavarske mašinerije pa kakvi su dojmovi?

- Snalazim se sve bolje i bolje, moraš se uklopit u ekipu koja je zajedno već godinama, ekipa je fantastična, nisam nikako sam, gledam na televiziji svaki put kad igraju i odjedanput sam s njima u kabini, na terenu, kao san na početku - kazao je Stanišić.

Soccer 1st Bundesliga / FC Bayern Munich-Hertha BSC Berlin 5-0.

Mladi Hrvat je u Bayern stigao 2017. godine. Prošao je mlađe kategorije, kalio se u drugoj momčadi Bayerna, a prvi put je priliku u prvoj momčadi dobio 2019. godine kada ga je Niko Kovač vodio na pripreme. No, morao se probijati kroz drugu momčad i dokazivati se na treninzima, a san je postao java u travnju ove godine kada je odigrao svih 90 minuta protiv Union Berlina (1-1) i napokon debitirao. Ove sezone je skupio već sedam nastupa, zamjena je za Benjamina Pavarda i trener Nagelsmann ozbiljno računa na njega. 

- Svi se slažu s njim super. Dosad sve što smo igrali je dobro. Vidi se da sve bolje i bolje funkcionira, tako da nema ništa negativno - kazao je Stanišić. 

Soccer 1st Bundesliga / FC Bayern Munich-Hertha BSC Berlin 5-0.

Početkom rujna trebao je nastupiti za mladu reprezentaciju u kvalifikacijama za Euro, no spriječila ga je ozljeda zbog koje je propustio susrete protiv Azerbajdžana i Finske. Svjestan je da je pred njim još puno posla, ali nada se debiju za 'vatrene' već u listopadu. 

- Ja nisam igrač koji će doći u reprezentaciju s očekivanjem da počnem otpočetka ili tako nešto. Nadam se da bi mogao u te dvije utakmice igrati koju minutu, ali najbitnije je da pobijedimo obje utakmice i osvojimo 6 bodova - zaključio je Stanišić. 

Skroman i tih bez velikih obećanja, ali zato veliki borac na terenu i strašan talent. Hrvatska ne mora brinuti za budućnost. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu