Obavijesti

Sport

Komentari 16

Stanko Mršić: Nisam imao sreću kao Bjelica, a Dinamu smo jako bježali iako nismo imali novca

Stanko Mršić: Nisam imao sreću kao Bjelica, a Dinamu smo jako bježali iako nismo imali novca
2

Igračima se dijelilo po 1000 maraka za shopping uoči europskih utakmica, ali za Prag nitko nije dobio novac. I tu je krenulo nezadovoljstvo, u autobusu nemir. A stalno su rasla dugovanja prema igračima, sjeća se trener iz 2001. kad je Osijek bio jesenski prvak

VIDEO

Strašno mi je drago zbog ovih rezultata Osijeka, a volio bih da u Gradski vrt ove sezone stigne i toliko željeni naslov prvaka, kaže nam Stanko Mršić (65). 

Pokretanje videa...

Bjelica i Osječani slave 00:59

Trener s najviše utakmica u HNL-u, njih čak 461, u dva je navrata sjedio na klupi Osijeka. Prvi put između 1999. i 2001. godine kada se u Gradskom vrtu igrala i Europa, dok u drugom mandatu (2012/13.) ipak nije bio toliko uspješan. No, Stanko Mršić ostavio je velik trag u Osijeku s kojim je i u sezoni 2000/01. bio jesenski prvak HNL-a.

Da, Osječanima su tada u leđa gledali i Dinamo i Hajduk, no momčad se prilično “osipala” na proljeće, iako je iskusni trener svoje momke i tako odveo do trećeg mjesta na prvenstvenoj ljestvici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Teško je uspoređivati moj i ovaj današnji Osijek, sada je zbog cijele priče oko korone nekako glupavo vrijeme, ne znate u kakvom su vam stanju igrači, sve je prilično čudno. No, drago mi je što se Osijek uključio u borbu za vrh, što je malo poremetio ritam najboljih momčadi HNL-a Dinama, Hajduka i Rijeke - kaže Mršić, pa nastavlja:

- Opet, teško je ove rezultate uspoređivat s onim našima, Osijek danas ima bod, ali i dvije utakmice više od Dinama. A mi smo tada nakon puno više odigranih dvoboja “modrima” pobjegli sedam bodova.

Nenad Bjelica danas je trener, a tada bio važan član “vašeg” Osijeka.

- Neno je bio vrhunski igrač, a potvrđuje se i kao veliki trener. Ima svoju nogometnu viziju, ali i tu sreću da svugdje može dovesti svoj stožer od pet-šest ljudi. Ja nisam imao tu sreću, niti ikakve skaute.

Vaš Osijek ipak nije izdržao do kraja, žalite li za time?

- Da, no ono su bila druga vremena. Nije bilo novca, ali smo imali sjajnu atmosferu. Sjećam se, igračima se nekada znalo dijeliti po 1000 njemačkih maraka za shopping uoči europskih utakmica, a kada smo putovali na utakmicu u Prag nitko nije dobio novac. I tu je krenulo nezadovoljstvo, u autobusu je bio veliki nemir. A stalno su rasla dugovanja prema igračima, to nisu bili bajni uvjeti. Osijek je danas ipak financijski sigurniji.

Vjerujete li da Osijek može i do naslova prvaka?

- Gledajte, Osijek će sigurno biti za petama Dinamu, Bjelica je standardizirao momčad, zna se što tko radi na terenu, a vjerujem da će u persepktivi on dovesti još kvalitetnih igrača i napasti to prvo mjesto. Doista bih to volio, Osijek je i dalje veliki dio mene - završio je Stanko Mršić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram