Obavijesti

Sport

Komentari 7

Stanley Cup: St. Louis Blues su prvaci nakon 52 godine čekanja

Stanley Cup: St. Louis Blues su prvaci nakon 52 godine čekanja
1

Bili su zadnji u ligi nakon četvrtine sezone, a onda u finalu s 4-1 pobijedili Boston Bruinse. To je prva titula u povijesti kluba i prva za ama baš svakog igrača ove generacije

VIDEO

Po prvi put u povijesti, nakon više od pola stoljeća čekanja, St. Louis je na vrhu hokejaškog svijeta. U finalu Stanley Cupa: St. Louis Blues - Boston Bruins 4-1!

Najduže su čekali naslov u NHL ligi. 52 godine. Do danas! Prekinuto je najdulje čekanje u NHL povijesti i to nakon što su poslije četvrtine sezone bili najgora momčad u ligi, a Kup Lorda Stanleya su digli bez ijednog igrača sa iskustvom najcjenjenijeg hokejaškog trofeja.

Trebalo im je sedam utakmica finala, zadnju, trijumfalnu odigrali su u Bostonovom TD Gardenu. Ukupno 26 utakmica u play-offu. Nikad više za momčad koje uzela konačnu nagradu.

Vratar Jordan Binnington zaustavio je 32 od 33 udarca upućena prema njemu. 'Rookie' je junak St. Louisa... Za sva vremena!

U turbulentnoj, a na kraju je ispalo - povijesnoj sezoni, mijenjali su i trenera. Craig Berube još je u studenome na mjestu šefa struke zamijenio Mikea Yeoa.

Ryan O'Reilly prvi je igrač nakon velikog Waynea Gretzkog koji je zabijao golove u četiri uzastopne finalne utakmice. Gretzky je to napravio sada već davne 1985.

Klub iz Kanade nije osvojio Stanley Cup još od 1993., a St. Louis je to napravio sa 20 igrača rođenih u Kanadi i tek su šesti u povijesti koji su do naslova došli sa deset gostujućih play-off pobjeda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...