Obavijesti

Sport

Komentari 36

Stara godina, staro mjesto: Evo kad će se boriti Mirko Filipović

Stara godina, staro mjesto: Evo kad će se boriti Mirko Filipović
4

Cro Cop se vraća u Japan, ali ne kako bi se oprostio u borbi protiv Kohsake, već kako bi održao formu do zadnje borbe u karijeri koju je najavio za kraj 2018, protiv pobjednika Rizin Grand Prixa

VIDEO

Mirko Filipović (43) na Staru godini bit će na starom mjestu - u ringu. Mjesto je isto kao i prošli put, Saitama Arena gdje ga čeka japanski veteran Tsuyoshi Kohsaka, veliko MMA ime i čovjek kojemu je broj godina i broj borbi isti - 47. 

Cro Cop u dilemi: Borit će se u hlačicama s motivom Japana?
Cro Cop u dilemi: Borit će se u hlačicama s  motivom Japana?

Cro Cop se vraća u Japan, ali ne kako bi se oprostio protiv Kohsake, već kako bi održao formu do zadnje borbe u karijeri koju je najavio za kraj 2018. godine, protiv pobjednika Rizin Grand Prixa, turnira koji je i sam osvojio. Do te borbe trebao bi odraditi još barem dvije, prvu protiv Koshake, a sad je poznata i satnica Rizinovog spektakla na Staru godinu.

 

Sve počinje 31. prosinca u 8 ujutro po hrvatskom vremenu, borba Cro Copa i Kohsake je deveta po redu, druga nakon pauze, što znači da ne trebate prerano ustajati jer hrvatski gladijator u ring ne bi trebao prije 11 sati. 

Prema pravilma Rizina, prva runda traje 10 minuta, druga i treća po pet minuta. Mirku će to biti deveti nastup u Saitama Areni na Staru godinu, ima sedam pobjeda i jedan poraz, od Hunta 2005.

Imao sam 30 šavova, a Cro Cop mi kaže: 'Ovo je život'

Mirko Filipović legenda je u Japanu gdje ne može proći ulicom, a da ga ne zaskoče horde obožavatelja koje je stekao boreći se u Zemlji izlazećeg sunca dugi niz godina. Pokušao je i u UFC-u, ali nije bio ni izbliza tako uspješan.

Uoči Mirkove borbe na Staru godinu javio se Brendan Schaub, koji je Mirka pobijedio 2011. godine na UFC priredbi, a danas je u mirovini.

'Shvatio sam da nisam kao Cro Cop, njemu je ovo sve'

- Borba s Cro Copom bila je nužni korak u mojoj karijeri, on je bio legenda i šansa za moju veliku pobjedu. Bio sam naivan i bahat misleći da ću ući u kavez i pregaziti ga. Bože, kako sam se grdo prevario - ispričao je Schaub u intervjuu za dokumentarni serijal Retrospective i nastavio:

- Pobijedio sam ga tehničkim nokautom u trećoj rundi, ali slomio mi je nos na 16 mjesta, imao sam šesnaest šavova na oku i 14 na usni, povraćao sam iza pozornice. Nikad neću zaboraviti taj trenutak. Sjedili smo iza, ja povraćam, a njega su isto šivali. Pogledam Cro Copa i kažem mu: 'Stari, pa što mi to radimo?!'. A on mi odgovori: 'Ovo je život'. I tad sam se prvi put zapitao je li stvarno tako. Za njega je bilo, njemu je to sve, meni nije. Tada sam shvatio da nisam poput njega i da mi nije uopće mjesto u oktogonu s njim.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna