Obavijesti

Sport

Komentari 12

Statistika: Francuzi osvajaju EP

Statistika: Francuzi osvajaju EP

Statističari su u svojim istraživanjima kombinirali različite modele. Primjerice, snaga pojedinih momčadi izračunavala se na nekoliko čimbenika, kao što su tržišne vrijednosti, broj igrača u Ligi prvaka...

VIDEO

Neposredno prije početka Europskog nogometnog prvenstva, znanstvenici i statističari sa sveučilišta u Dortmundu, Münchenu, Innsbrucku, Gentu i Moldeu napravili su zajedničko istraživanje i ustvrdili da će Francuska biti najvjerojatniji europski prvak sa 14.8 posto mogućnosti. 

Francuze na toj statističkoj ljestvici slijede Englezi s 13.5 posto, Španjolci s 12.3, a četvrto mjesto dijele Portugalci i Nijemci s 10.1 posto.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Croatia v France

Statističari su u svojim istraživanjima kombinirali različite modele. Primjerice, snaga pojedinih momčadi izračunavala se na nekoliko čimbenika, poput tržišne vrijednosti nogometaša, broja igrača koji su igrali u Ligi prvaka, broja nastupa u ligi, kao i ekonomskih i socijalnih čimbenika pojedinca zemlje (stanovništvo, bruto domaći proizvod, itd...).

- Predviđanja uvijek mogu promašiti konačni rezultat, inače bi nogometni turniri bili vrlo nezanimljivi. Poslužili smo s vjerojatnostima, a ne s pouzdanim podacima - rekao je profesor Achim Zeileis sa Sveučilišta u Innsbrucku.

Francuzi su aktualni svjetski prvaci, ali i europski doprvaci. Prije pet godina su na svome terenu izgubili od Portugala 1-0 nakon produžetaka i ostali bez naslova. Mogli li ove godine doći do njega?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići