Obavijesti

Sport

Komentari 3

Štem(er)berger: U mirovinu je otišao nokautiravši trenera...

Štem(er)berger: U mirovinu je otišao nokautiravši trenera...
1

SINIŠA RAZBIJAČ U utorak je za vrat uhvatio Borisa Baraća, a u petak nokautirao trenera Marijana Mancea

VIDEO

Siniša Štemberger (37) trebao se umiroviti kao jedan od najboljih strijelaca ABA lige u povijesti, no košarkašku karijeru završio je kao sramotni nokauter vlastitog trenera.

Zakasnio je na trening Kvarnera sat i pol, pojavio se pred trenerom u alkoholiziranom stanju, a na pitanje gdje je do sada Štemberger je šakom u glavu opalio trenera Marijana Mancea. Scena koja je šokirala sve koji su se zatekli u dvorani. Štembergerovi suigrači su trljali oči ne vjerujući što se upravo dogodilo.

A trener ga je štitio

- Nemam komentara za sada. Nisam još spreman za to - javio nam se Štemberger.

Komentar nije imao ni trener. Mance je nakon treninga otišao u policijsku postaju prijaviti svoga košarkaša.

- Štembergera poznajem jako dobro i sve što mogu reći jest to da je velik sportaš, strašno pošten momak, ali i veliki emotivac. Jako ga pogodi nepravda pa impulzivno reagira - rekao nam je Toni Dijan, Štembergerov nekadašnji suigrač iz Zadra i Širokog.

Siniši je uoči ove sezone smanjen ugovor, no teško da je to nepravda koja može opravdati ovakav potez Štembergera.

- Postoje neslužbene verzije koje se tiču stanja u kojemu se Štemberger nalazio, ali nemam dokaza da je zbog toga ovako reagirao. Nevjerojatno, a Mance je bio izrazito zaštitnički orijentiran prema Štembergeru. Znali smo da mu fizička moć kopni, no računali smo na neke druge efekte njegova povrataka u Rijeku. Mance je cijelo vrijeme žmirio na jedno oko kad je Štembergerovo ponašanje u pitanju. Time je ovaj postupak još teže opravdati - istaknuo je sportski direktor Marko Šamanić, koji ne može shvatiti što je bio okidač za Štembergerovo ludilo.

Trebao je biti trener

Još u utorak je košarkaš Kvarnera izgubio živce. Tijekom utakmice protiv Zadra za vrat je primio suparničkog igrača Borisa Baraća. Tri dana kasnije nokautirao je, pak, trenera Mancea.

- Očito je došlo do nekih promjena u strukturi Štembergerove ličnosti. Više od toga ne mogu reći da ne odem predaleko - kaže Šamanić.

Štemberger je drugi najbolji strijelac ABA lige u povijesti s 2472 koša, no prije ovog posljednjeg incidenta navijači ga najviše pamte po tučnjavi iz 2008. s Ciboninim igračem Rawleom Marshallom. Te večeri Siniša je bio nokautiran i krvav.

- Došlo je do nehotičnoga guranja između mene i Marshalla, no bio je ljutit i nije prihvatio moju ispriku te je samo navalio na mene. Zadao mi je, mogu slobodno reći, jedan solidan udarac i potekla je krv - rekao je tada Štemberger.

Dobio je četiri šava te suspenziju od tri utakmice i novčanu kaznu od 3500 eura. Marshall je dobio tri mjeseca suspenzije, 6500 eura kazne i otpusne papire iz Cibone.

Štembergera je nakon karijere čekao i posao u Kvarneru kao trenera klinaca, no nakon udaranja trenera Mancea ponudu je sigurno izgubio, a teško da će ga željeti i neki drugi klub.

Marijan Mance nije vodio Kvarner u subotnjoj utakmici protiv Zagreba. Od udarca i silnog stresa dobio je povišenu temperaturu te je propustio susret. Zagreb je pobijedio 72-67.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja