Obavijesti

Sport

Komentari 186

Livi oduševio, pokazao da je za velike klubove; Sterling junak...

Livi oduševio, pokazao da je za velike klubove; Sterling junak...
6

Dva hrvatska reprezentativca Mislav Oršić i Bruno Petković nisu imali nikakvih rješenja za braniče Manchester Cityja, Moro je djelovao impresionirano, niti Ademi nije uspjevao biti agresivan...

VIDEO

Dinamo je poražen (2-0) u 2. kolu Lige prvaka, nogometaši Nenada Bjelice nisu uspjeli iznenaditi favoriziranog engleskog prvaka Manchester City. Zagrepčani su igrali u okvirima svojih mogućnosti, protiv najskuplje momčadi svijeta očekivano nisu imali puno prilika. Ali su na Etihadu pali hrabro. No, kako su igrali igrači Dinama i Manchester Cityja?

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:28

Dominik Livaković (7) - u prvom poluvremenu daleko najbolja karika Dinama. Već u ranoj fazi utakmice obranio čisti zicer Agüeru, cijelo vrijeme ulijevao sigurnost svojoj momčadi. Malu nesigurnost pokazao u nastavku, kada mu je jedan centaršut ispao iz ruku, ali tu na kraju nije bilo previše panike. Nemoćan kod oba gola Cityja, na Etihadu dokazao kako je golman za velike klubove.

Kevin Theophile-Catherine (6) - imao dosta problema s Agüerom, a sredinom prvoga dijela igrao rukom što suci nisu vidjeli. A realno, trebao je to biti penal za Man. City. Dinamo je u završnici utakmice zaigrao ofenzivnije, pa je francuski branič bu 76. minuti izašao van.

od 76. Mario Gavranović (-) - dobio priliku u zadnjih 15-ak minuta, ali i on je ostao nemoćan protiv razigranih domaćina.

Susret 2. kola Lige prvaka između Manchester Cityja i Dinama

Emir Dilaver (6) - skakački dominantan pred svojim vratima, ali i Dilaver je u prvih 45 minuta bez pritiska 'prodao' jednu loptu nakon koje je B. Silva iz voleja tukao pored gola. Jedini ozbiljnije zaprijetio domaćinu, glavom poslije kornera tukao ravno u Edersona. Nije stigao blokirati Sterlinga kog gola Cityja.

Dino Perić (6) - utakmicu odmah otvorio pogreškom, ali se brzo stabilizirao. Dosta čvrst, radio prekršaje (dobio i žuti karton) kada je trebalo, ali ovoga puta nije sudjelovao u organizaciji igre već uglavnom nabijao duge lopte. U nastavku imao par ključnih čišćenja pred svojim vratima.

Petar Stojanović (6) - slovenski reprezentativac nije pokazao previše napadačkih sklonosti, bavio se zatvaranjem Mendyja i B. Silve. Opet, u prvom dijelu od svih igrača Dinama možda i najmanje griješio u predaji lopte.

Arijan Ademi (6) - u fazi obrane previše izlazio prema Mendyju, pa ga nije bilo u sredini terena. Nenad Bjelica brzo je promijenio taktiku, Mendyjem se u defenzivi počeo baviti Olmo, a Ademi je donio stabilnost u centralu. Izostala njegova agresivnost kao u utakmici protiv Atalante.

Nikola Moro (5,5) - impresioniran, u ranoj fazi utakmice imao puno tehničkih pogrešaka, a tu je inače među najboljim igračima Dinama. Lošom reakcijom poklonio zicer Agüeru, tu ga je spasio Livaković.

Susret 2. kola Lige prvaka između Manchester Cityja i Dinama

Dani Olmo (6,5) - već prvim driblingom (izbacio dvojicu na sredini terena) pokazao da ne strahuje od Man. Cityja, dobio snažan udarac u glavom čime je iznudio žuti karton Cancela.

Marin Leovac (6) - i Leovac je bio rezerviran, ali je dobio svoju bitku protiv Mahreza. U dosta situacija morao biti još čvršći, još agresivniji, ići beskompromisno. Pružio solidnu partiju.

Mislav Oršić (5,5) - imao jedan neopasan šut iz daljine, nije uspio pronaći prostor iza domaćih braniča. Puno radio u fazi obrane, ali premalo toga dao u igri prema naprijed. Nenad Bjelica odlučio je sredinom drugoga dijela pojačati sredinu terena, pa je Oršić prvi zamijenjen.

od 61. Amer Gojak (6) - ušao 'zgusnuti' sredinu terena, radio u oba smjera, djelovao čvrsto...

Bruno Petković (5,5) - njemu je bilo najteže, ostao usamljen između Fernandinha i Otamendija. Borio se i skakao, izgubio velik broj duela, nije uspijevao zadržati loptu u svojim nogama. Povukao opasan kontranapad početkom drugoga dijela, ali onda se odlučio na pogrešno rješenje. A tu je moglo biti opasno. Ispao i kod gola Man. Cityja, nije osjetio kako mu se Mahrez zavlači iza leđa.

od 83. Iyayi Atiemwen (-) - zaigrao u završnici susreta kako bi Dinamo dobio malo brzine, Bjelica je u zadnjih 10-ak minuta krenuo na sve ili ništa...

Kako su igrali igrači Manchester Cityja?

Ederson (-) - mirno obranio jedan pokušaj Dilavera glavom, osim toga nije imao nikakvih problema s napadačima Dinama. 

Joao Cancelo (6) - rano dobio žuti karton, težim prekršajem zaustavio prodor Olma. Nije imao napadačkih izlazaka, desnu stranu ostavljao je Mahrezu. Prilično brz igrač, ali od svih igrača Cityja najmanje sudjelovao u igri.

Nicolas Otamendi (7) - dominirao u duelima i dvobojima protiv Petkovića, često s loptom odlazio prema naprijed, radio višak igrača u sredini terena.

Fernandinho (7) - miran i siguran, bez ikakvih problema odradio svoje obrambene zadatke. Lakoćom se nosio s Petkovićem, ali i Olmom, Oršićem...

Benjamin Mendy (6,5) - kod njega se vidi da nije u pravoj formi. Griješio u predaji lopte, a gotovo svi njegovi ubačaji išli su na prvog igrača Dinamove obrane.

Susret 2. kola Lige prvaka između Manchester Cityja i Dinama

Ilkay Gündogan (6,5) - imao 'milijun' točnih i kratkih dodavanja u sredini terena, nekoliko lijepih dubinskih proigravanja. Imao jednu od najvećih prilika za Man. City u prvom dijelu, u 22. minuti s ruba kaznenog prostora pogodio gredu.

Rodrigo (7,5) - teško pao na leđa već u 3. minuti, ali se digao i nastavio igrati. Siguran, igrao bez pogrešaka, taktički besprijekoran. Odigrao ključan pas u dubinu prema Mahrezu za gol domaćina. Fascinira njegova sigurnost i mirnoća kada je s loptom u nogama...

David Silva (7) - rastrčao se u sredini terena, propustio veliku priliku kada je sa šest metara poslao loptu pored vratnice. U jednoj situaciji simulirao penal, ali sudac na to nije nasjeo.

od 90. Phil Foden (7) - zaigrao u sudačkoj nadoknadi, dovoljno za drugi gol na utakmici.

Riyad Mahrez (7) - Alžirac u posljednje vrijeme igra u fantastičnoj formi, ali je protiv Dinama podbacio. Nije uspijevao slomiti Leovca, niti prijetiti s desne strane. No, onda je 'zapalio' Petkoviću iza leđa, pa asistirao s lijeve strane za prvo gol Cityja.

Susret 2. kola Lige prvaka između Manchester Cityja i Dinama

Sergio Agüero (6,5) - u ranoj fazi utakmice imao veliki zicer, ali Livaković je bio uspješniji. Ubrzo sjajnim driblingom okrenuo Dilavera, pa tukao preko gola. Pokupio gotovo svaki odbijanac, stalna opasnost za Dinamova vrata. 

od 88. Gabriel Jesus (-) - ušao u završnici susreta, osjetio slast pobjede. 

Bernardo Silva (5,5) - sitan i vižljast, ali se napromašivao. Poslije prvog zicera Agüera iz odbijanca šutirao preko gola, iz jednog voleja šutirao pored gola. Ipak razočarao u većem dijelu igre, pa prvi morao napustiti travnjak.

od 56. Raheem Sterling (8) - unio dosta živosti i opasnosti na desnu stranu, očito kako igrači Man. Cityja u njega imaju veliko povjerenje, pa je puno toga išlo preko desne strane. Na koncu i otvorio Dinamo pogotkom iz lijepe akcije. Zabio i asistirao, junak utakmice.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'