Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Števanje: Hvala Bogu ima nas, ući ćemo u Guinnessovu knjigu

TRI INajviše imamo Ivana, čak trojicu. Bude nas Števanja po 14-15 na jednoj utakmici, rekao nam je trener NK Vrčeva kraj Zadra, Željko Števanja, čiji je klub slučaj za Guinnessa

Foto: Filip Brala/24sata
3 komentara

Števanja dodaje do Števanje. Ovaj driblingom izbacuje dva igrača i prosljeđuje Števanji. Desno se otkriva Števanja. Dobiva loptu, pronalazi Števanju, koji ide sam na golmana. S klupe ustaju Števanje, pogledom prati i trener Števanja. Števaaaaaanja. I gooool!

Tako izgleda jedna akcija NK Vrčeva iz Glavice, mjestašca pored Zadra. U mjestu od 180 stanovnika u nogometnom klubu registriran je 21 igrač s prezimenom – Števanja.

- Bude nas i po 14-15 Števanja na jednoj utakmici. Najviše imamo Ivana, čak trojica su u momčadi. Ima tu i braće, Ivan i Stipan su braća, zatim Bruno i Ante, Tomislav i Roko - kaže trener Vrčeva Željko, a kako drugo nego, Števanja. 

Pogledajte VIDEO

Ovo je za Guinnessa: jedini klub na svijetu u kojem igraju čak 21 igrač istog prezimena - NK Vrčevo kraj Zadra Reporter: Dubravko Miličić, 24sata

Posted by 24sata on 26. rujna 2016

Klub se natječe u 2. županijskoj ligi Zadarske županije, a noćna je mora za suce. Jer probajte zamisliti kada dijelite kartone, a na terenu su trojica – Ivana Števanje. Nije lakše ni protivnicima, “nagazite” li jednog, u tren oka se oko vas stvori 14 Števanja. 

- Nekad su suci nama noćna mora, maleni smo. A kada dođe oštar start, a svi smo rodbinski vezani, teško je gledati kako rođak leži na podu - kaže Željko Števanja.

U posljednjoj utakmici, igranoj 25. rujna protiv Podgradine, u momčadi je nastupilo 10 Števanja – Luka, Ivan, Kruno, Bruno, Josip, Ante, Josip, Stipan, Tomislav i Ivan.

Liga je to u kojoj nije lako suditi, zna se dogoditi i da netko fizički nasrne na suca, zaključa ga u svlačionicu. Kod Števanja toga nema, trener Željko inzistira na pristojnosti, pa igrači, ako već imaju nešto dodati sucu, obavezno moraju imati ruke iza leđa. 

Klub Vrčevo slučaj je za Guinnessovu knjigu rekorda jer nigdje u svijetu ne postoji klub, a da je riječ o službenoj utakmici, da je u prvoj postavi zaigralo 11 igrača koji se isto prezivaju.

- Nismo to znali, ali svakako je zanimljivo. Evo, dali ste nam ideju. Možda već sljedeću utakmicu počnemo s 11 Števanja. Ima nas, hvala Bogu - priča kroz smijeh Števanja.

Foto: Filip Brala/24sata

Naravno da pogriješimo, ima previše Števanja, pa umjesto onoga kojeg zovemo javi se drugi. objašnjava suigrač Marin Dević.


Naravno da nisu u momčadi sve Števanje, u velikoj manjini su ostali, njih dva, tri. No ako ste mislili da biste možda mogli zaigrati u prvoj momčadi samo zato što se prezivate Števanja, gadno ste se prevarili. Nema preko veze kod Števanja. Kapetan momčadi je, ne trebate biti Scherlock Holmes da biste to istražili - Števanja. Nema kapetanske vrpce za ostale.

- Ha, ha, nema šanse da netko drugi dobije traku. Trener je Števanja, donedavni predsjednik bio je Števanja, pa kapetanska traka ide Števanji - rekao je u šali Šime Šušić.
Klub je osnovan 1994., u ratnim godinama.
 - U početku nismo mogli igrati na našem terenu, pa smo igrali u Raštanima. Dva kilometra od nas bile su prve neprijateljske linije - kaže predsjednik kluba Davor Dević, koji zahvaljuje općini Sukošan i HNK Dinamu, koji su im donirali stolce.

Osim muškog, Vrčevo ima ženski nogometni klub, a i tamo su, pretpostavljate, okosnica - Števanje.

Tko je od Števanja najbolji nogometaš?

- Ivan - odgovara Marin Dević, a iste sekunde Ivan slavodobitno istupa iz kolone.


- Ma ne ti, onaj drugi Ivan. Eto, vidite kako je lako pogriješiti.
Tako je u Glavicama, mjestu u kojem su momčad, trener i kapetan Števanja. Navijači? Šalite se. Naravno, Števanje!

Naši partneri pišu
Message