Obavijesti

Sport

Komentari 37

Gračan zvao Murića; Palaversu, Leticu, Bočkaja, Ćorića... nije

Gračan zvao Murića; Palaversu, Leticu, Bočkaja, Ćorića... nije
2

Nenad Gračan pozvao je Bornu Sosu iako se mislilo da je ozlijeđen jer ga nema na popisu Zlatka Dalića. Nogometaš Stuttgarta nije ozlijeđen, ali problem je manjak minutaže. Gračan nije ovaj put zvao Nejašmića

VIDEO

Objavljen je popis hrvatske reprezentacije do 21 godine za prijateljsku utakmicu s talijanskim vršnjacima 25. ožujka u Frosinoneu.

Na popisu su se našla najbolja hrvatska imena u toj dobnoj kategoriji poput Alena Halilovića, Borne Sose, Lovre Majera i Tome Bašića, a utakmica se igra u sklopu priprema za Europsko prvenstvo do 21 godine koje će se igrati u lipnju upravo u Italiji i San Marinu.

Ono što svima upada u oči je izostavljanje Ante Ćorića koji trenutno ne uživa baš u najboljim danima karijere. Bivši nogometaš Dinama skoro je pa i nestao s nogometne mape u Romi gdje većinu vremena provodi na klupi kao radijator ili kao višak na tribinama. Ove sezone je za prvu momčad odigrao samo dvije utakmice, a od toga 36 minuta protiv Real Madrida i 16 minuta protiv SPAL-a. Nenad Gračan odlučio je ovaj put kako ga neće zvati.

Iznenađenje je i izostavljanje Hajdukovih talenata Ante Palaverse i Darka Nejašmića koji su ove sezone standardni prvotimci Hajduka i velike nade za buduće uspjehe. No Gračan je očito odlučio da mu ne trebaju, iako su jedni od najboljih mladih igrača koje Hrvatska trenutno ima. Uostalom, Palaversa je ovu zimu potpisao za Manchester City, što još jednom dokazuje njegovu vrijednost. Očekivano, Petar Bočkaj ostao je bez poziva zbog incidenta kojim je izbačen iz prve momčadi Osijeka, kao i golman Karlo Letica kojem baš ne cvjetaju ruže u Club Bruggeu.

Marin Pongračić jedan je od najboljih naših stopera i dobio je pretpoziv Zlatka Dalića za utakmice protiv Azerbajdžana i Mađarske, ali Gračan ga nije stavio na svoj popis. Razlog je taj što se mladi stoper ozlijedio u austrijskom prvenstvu i bit će nedostupan sve do travnja.

Robert Murić opet se našao na listi nakon dugo vremena. Dolaskom u Rijeku, mladi igrač je oživio svoju karijeru i igru koja se izgubila negdje po Nizozemskoj i Portugalu.

- Očekuje nas jedna teška utakmica protiv domaćina Europskog prvenstva. Iako utakmica sama po sebi nema natjecateljski značaj, vrlo je bitna za nas uoči odlaska na veliko natjecanje. Nažalost, ne možemo računati na sve igrače koji su bili s nama tijekom kvalifikacija, pošto su neki od njih u redovima A reprezentacije, a imamo i ozlijeđenih igrača. Međutim, bitno je da vidimo i druge igrače koji su se kroz ovo razdoblje nametnuli te da stvorimo jasnu sliku naše igre. Prijateljsku utakmicu s francuskom reprezentacijom dobro smo odigrali iako nismo bilo u punom sastavu te je važno da nastavimo u takvom ritmu te puni samopouzdanja dočekamo Europsko prvenstvo - rekao je izbornik Nenad Gračan, prenosi HNS.

Puni popis igrača:

  • Ivo Grbić (Lokomotiva),
  • Filip Uremović (Rubin Kazan)
  • Borna Sosa (Stuttgart)
  • Ivan Šunjić (Dinamo)
  • Petar Bosančić (Istra 1961)
  • Nikola Katić (Rangers)
  • Domagoj Bradarić (Hajduk)
  • Nikola Moro (Dinamo)
  • Marin Jakoliš (Admira Wacker)
  • Alen Halilović (Standard Liege)
  • Robert Murić (Rijeka)
  • Josip Posavec (Hajduk)
  • Petar Mamić (Rijeka)
  • Luka Bogdan (Livorno)
  • Kristijan Bistrović (CSKA)
  • Lovro Majer (Dinamo)
  • Luka Ivanušec (Lokomotiva)
  • Bruno Bogojević (Slaven Belupo)
  • Toma Bašić (Girondins de Bordeaux)
  • Marijan Čabraja (Gorica)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica