Obavijesti

Sport

Komentari 693

VIDEO Hajduk na pauzu s prvog mjesta. Varaždin primio 'tricu'

VIDEO Hajduk na pauzu s prvog mjesta. Varaždin primio 'tricu'
6

Varaždinci su se držali do 35. minute, a onda su u samo četiri primili dva komada. Posebno je dobar bio pogodak Pukštasa petom. Hajduk je pred 14344 gledatelja dao i treći te na reprezentativnu pauzu ide kao vodeći

U susretu 15. kola Prve HNL Hajduk je pred 14344 gledatelja na Poljudu pobijedio Varaždin 3-1 pa sada ima šest bodova više od Rijeke.

POGLEDAJTE VIDEO: Poljud plješće Mariju Kovačeviću

Pokretanje videa...

Pljesak na Poljudu 00:57

Golove za Hajduk zabili su Rokas Pukštas (35), Zvonimir Šarlija (39) i Filip Krovinović (67), dok je pogodak za Varaždin zabio Filip Uremović pogodivši u 83. minuti vlastitu mrežu.

Bila je to peta uzastopna pobjeda Hajduka otkako je na klupu sjeo Miroslav Karoglan.

Statistika utakmice Hajduk - Varaždin

Uoči samog početka utakmice Poljud je dugotrajnim pljeskom izrazio podršku treneru Varaždina Mariju Kovačeviću, kojem je dijagnosticiran karcinom na dijelu plućnog krila. Unatoč bolesti, Kovačević će nastaviti voditi varaždinsku momčad.

VIDEO Pogledajte kako je Poljud zapljeskao treneru Varaždina koji vodi borbu s karcinomom
VIDEO Pogledajte kako je Poljud zapljeskao treneru Varaždina koji vodi borbu s karcinomom

Gosti su se odlično držali pola sata, no potom su u razmaku od svega četiri minute primili dva gola. Hajduk je poveo u 35. minuti nakon što je Yassine Benrahou stigao tešku loptu na desnoj strani i ubacio pred gol, gdje se Pukštas lijepo snašao i petom zabio za vodstvo.

U 39. minuti Hajduk je udvostručio vodstvo. Nakon ubačaja iz kornera, Šarlija se najbolje snašao pogodivši za 2-0. Prvu ozbiljniju priliku gosti su imali u 60. minuti, Vukčević je poslao prizemnu loptu na peterac, no Drožđek je pucao preko gola.

Domaćin je pobjedu osigurao u 67. minuti, Sahiti je sjajnom povratnom loptom uposlio Krovinovića koji je pogodio desni kut Zelenike. Varaždin je u 83. minuti uspio ublažiti poraz, a Lučićevu mrežu je zatresao njegov suigrač Uremović.

Hajduk vodi na ljestvici sa 33 boda, Rijeka ima 27,  Dinamo i Gorica po 23 boda. (Hina)

>> VIDEO GOLOVA OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
15. kolo HNL-a 16:30 sati , Stadion Poljud, Split
Hajduk
Pukštas 35', Šarlija 39', Krovinović 67'
3 : 1
Varaždin
Uremović 83' (ag)
Sortiranje događaja
93'

Širi ruke Noa Vugrinec, njegov pokušaj nakon kornera otišao je pokraj gola. Bilo je to vrlo blizu, lopta je otišla tik uz lijevu stativu.

Igrat će se najmanje pet minuta nadoknade.

89'

Nova promjena kod Varaždina. Izlazi Jelenić, mijenja ga Škaričić.

88'

Kakva sekvenca od dvije fantastične obrane Zelenike. Prvo je ukrotio pokušaj Livaje iz blizine, a onda efektno obranio udarac Krovinovića koji je natrčao iz pozadine.

Monstruozne obrane varaždinskog golmana!

83'

GOOOOOOOOL! Varaždinu se vraća mala nada. Vukčević je dobro probio desnu stranu i ubacio, a Uremović je u dobroj namjeri poslao loptu u vlastitu mrežu. Lučić je bio nemoćan i Varaždinci su stigli do počasnog gola.

Komentari 693