Obavijesti

Sport

Komentari 248

Štimac odlazi punih džepova: HNS će mu isplatiti puni iznos

Štimac odlazi punih džepova: HNS će mu isplatiti puni iznos
3

Iako je u Škotskoj najavio ostavku, Igor Štimac nije ju ponudio ni u pismenom ni u usmenom obliku, pa mu HNS za preostalih osam mjeseci mora dati 560.000 kuna

VIDEO

Dok je Davor Šuker prenosio odluke izvršnog odbora HNS-a, Igor Štimac je u skupom automobilu prolazio ispred hotela Hilton. Samo je pogledao prema hotelu i odjurio.

Iako je najavio ostavku, Igor Štimac nije ju ponudio ni u kojem službenom obliku - ni u pisanom ni u usmenom. Kako mu ugovor traje još osam mjeseci, a na mjesec ima 70.000 kuna, sasvim je jasno da je Štimac reprezentaciju napustio punih džepova, s 560.000 kuna!

Nemam definirani sustav igre, ali težit ćemo da igramo kao Španjolska, Igor Štimac uoči prve utakmice, protiv Švicarske (2-4)

Reprezentaciju je preuzeo prošle godine u srpnju.

- Igrat ćemo kao Španjolska. Uzdignut ću Hrvatsku na jednu veću razinu - rekao je odmah nakon preuzimanja Štimac.

Poslije toga otišao je i korak dalje te najavio:

- Hrvatska će se boriti za naslov svjetskog prvaka u Brazilu 2014. godine!

Kako sad stvari stoje, teško da ćemo uopće i vidjeti Brazil, a igrom u Glasgowu Hrvatska je vratila vjeru u škotski nogomet.

Nedosljedan je bio i u Sammirovu slučaju.

Ovo nije dobro, mi moramo zabiti barem gol. ne vidim kako ćemo s ovom igrom uspjeti, kritizirao je Bilića zbog igre protiv Španjolske, a on gubi od Škota

- Njega u reprezentaciju guraju protivnici hrvatskog nogometa - rekao je Štimac dok je Bilić bio izbornik, a potom je u repku pozvao - baš Sammira!

Od kritičara njegova sustava i igre dizala mu se kosa na glavi, a bio je najveći Bilićev kritičar.

- Stalno smo čitali kako je stožer dobro proučio Grke, a na terenu ništa od toga nismo vidjeli! Nadam se da nećemo i nakon ove utakmice slušati Bilića da bi sve isto učinio. Ovo nije bio nogomet koji teži pobjedi! Reprezentacija je očito u problemima iako imamo igrače koji igraju u vrhunskim klubovima - opalio je Štico u prošlim kvalifikacijama po Biliću.

Njegov stožer nije učinio ništa dobro, u cijelim kvalifikacijama igrali smo dobro samo protiv Walesa u Osijeku, a najveći krivac Igor Štimac odlazi s klupe naše nogometne reprezentacije punih džepova. 

Davor Šuker je ipak presudio: 'Štimac više neće biti izbornik'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 248
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti