Obavijesti

Sport

Komentari 34

'Nismo vježbali penale, a igrači su tražili da ostanu u Zagrebu'

'Nismo vježbali penale, a igrači su tražili da ostanu u Zagrebu'
3

Hajduk je otputovao na dvostruki ogled s Goricom, sutra ih čeka kup, a u subotu prvenstveni ogled. Hajduk u ovoj sezoni nije uspješan na gostovanjima ali dvostruki ogled s Goricom to može promijeniti....

VIDEO

U prošloj sezoni Gorica je bila nerješiva enigma, prava ''crna mačka'' za Hajduk, četiri utakmice, dva remija i dva poraza. U prvom susretu u ovoj sezoni na Poljudu Burićev Hajduk razmontirao je Jakirovićevu momčad, no tek nakon isključenja Ndiayea... Sada ih čeka dvostruki program, najprije kup u srijedu, a onda prvenstveni ogled u subotu, oba u gostima, a poznato je da Hajduk ove godine nije baš uspješan na gostovanjima.

Pokretanje videa...

00:41

- Očekuje nas utakmica u kojoj nema favorita i u kojoj se ide na pobjedu. Bit će neizvjesno, Gorica je jako dobro odigrala i zasluženo slavila na Rujevici. Obzirom da ostajemo na putu do druge utakmice, vodimo sve zdrave igrače, dakle sve osim Bašića i Bulosa. Imamo još neke dileme, nekoliko rovitih igrača koji su dobili udarce.

Tko je sve pod upitnikom?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jradi, Nejašmić, Caktaš... vidjet ćemo, nadamo se da će svi do utakmice biti u redu.

Zbog čega se ne vraćate u Split?

- Momčad je izrazila želju da ostanemo gore, da budemo skupa, da se dodatno zbližimo, jer nas čekaju dvije bitne utakmice, koje će nam pokazat put... Želimo dati sve od sebe, želimo napokon pokrenuti neke stvari na gostovanjima.

Kakav gard Gorice očekujete?

- Naglasio sam u uvodu njihovu utakmicu s Rijekom, jer je Rijeka kvalitetom slična nama, ali mogao sam i Osijek, Gorica je i protiv Osijeka pokazala dobru igru. Gorica je puna kvalitete, imaju jako dobru momčad i kontinuitet rada s trenerom Jakirovićem.

Je li teško igrati u dva različita natjecanja u par dana?

- Pokušat ćemo kao da igramo uzvrat, odabrati najbolju taktiku i sastav.

Čeka vas niska temperatura, gore pada kiša, to će za vas biti novi uvjeti?

- Mi smo do sada praktično imali ljeto, posebno vrijeme je bilo u cijeloj Hrvatskoj. Sad moramo izvući zimske jakete, dolazi vrijeme prehlada, temperatura..., pogotovo kad je organizam umoran, lako ga svlada infekcija. Ali naša medicinska služba radi na tome, C vitamini, kalcij... nastojat ćemo da zimu dočekamo spremni...

Nema popravnoga, zadnja takva je bila ona s Gzirom?

- Ovo je utakmica u kojoj moraš dati maksimum, ići i preko granice jer korekcije nema. Kup utakmice su posebne, nema kalkuliranja, moraš paziti, a Gorica imam puno kvalitete, Lovrić je u dobroj formi, Ndiaye, Zwolinski.... Težak nas čeka zadatak, ali to me veseli, ja volim igrati protiv kvalitetnih protivnika.

Jeste li vježbali kaznene udarce?

- Nismo...

Koliko je važno riješiti utakmicu u 90 minuta, da ne bude dodatnog trošenja?

- Naravno da je bolje riješiti utakmicu što ranije, ali opet, u subotu opet igramo s njima, tako da je praktično svejedno... Najsretniji bih bio da se sve riješi u regularnom dijelu, ali ne bih imao ništa i da prođemo nakon produžetaka.

Hipotetski, da morate birati prolaz ili tri boda u subotu, što biste izabrali?

- I jedno i drugo..

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu