Obavijesti

Sport

Komentari 27

Što će biti s Kovom? Chelsea se žalio na zabranu transfera...

Što će biti s Kovom? Chelsea se žalio na zabranu transfera...
1

Plavci su zabranom kupovanja igrača do kraja zimskog prijelaznog roka 2020. godine kažnjeni zbog ilegalne registracije igrača mlađih od 18 godina. Jednom su se već žalili, ali ih je Fifa odbila

VIDEO

Chelsea se žalio na Arbitražnom sudu za sportu zbog kazne o zabrani kupovanja igrača . Fifa je pobjednike Europske lige kaznila zabranom dovođenja novih igrača do kraja siječnja 2020. godine. Plavci su se već žalili Krovnoj nogometnoj kući, a kad su ih oni odbili, odlučili su se obratiti Sudu.

Londonski se klub našao u problemima zbog ilegalne registracije igrača mlađih od 18 godina. Naime, Fifa tvrdi da je Chelsea posljednjih godina kršio i zaobilazio pravila o kupovini maloljetnih igrača, a uz zabranu kupovanja, moraju platiti i kaznu od 600 tisuća švicarskih franaka. Kažnjen je i Engleski nogometni savez koji je registrirao igrače s 510 tisuća funti.

Među igračima koji su dovedeni na taj način je i mladi hrvatski golman Karlo Žiger, tvrdi Der Spiegel. Žiger je iz Zagreba otišao u Chelsea kad je imao samo 12 godina, a klub je navodno platio njegovoj obitelji 808.000 funti, iako je Fifa strogo zabranila kupovinu i prodaju maloljetnih igrača.

Što će biti s Kovačićem?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pitanje je kako će se čitava situacija odraziti na Matea Kovačića kojemu je na kraju sezone istekao ugovor o posudbi u Chelseaju. Pravila se u njegovom slučaju mogu zaobići, jer ako Mateo bude dio dogovora oko Edena Hazarda, onda bi odmah ostao u Chelseaju, ne bi se ni vraćao u Real. Posudba bi mu se samo produžila, a službeno bi transfer bio 'proknjižen' u ljeto 2020. godine po isteku zabrane.

- Zadovoljan sam u Chelseaju - rekao je Kovačić prije nekoliko dana po dolasku na okupljanje reprezentacije, ali ništa više o svojoj budućnosti nije htio govoriti. Mateo je odlaskom u Englesku napokon dobio kontinuitet igre nakon godina provedenih na klupi Reala. Ove je sezone odigrao 51 utakmicu, a pred kraj sezone je uhvatio najbolju formu. Definitivno najbolju partiju je pružio u finalu Europske lige u kojemu je Chelsea srušio Arsenal.

Nije poznato koliko će dugo trebati CAS-u da donese odluku o Chelseajevoj žalbi, ali prijelazni rok u Engleskoj završava 8. kolovoza, pa se plavci nadaju konačnoj presudi prije tog datuma. Dobra stvar za klub je ta što ima mnogo igrača na posudbama pa će njih moći povući natrag na Stamford Bridge ako im odbiju žalbu. Najkorisniji bi im svakako bili Tammy Abraham (Aston Villa), Michy Batshuayi (Crystal Palace), Alvaro Morata (Atletico Madrid), Victor Moses (Fenerbahče), Kenedy (Newcastle), Tiemoue Bakayoko (Milan) i Kurt Zouma (Everton), ali i naš Mario Pašalić koji je vodio Atalantu do Lige prvaka.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...