Obavijesti

Sport

Komentari 810

Grci nose prednost u Atenu: Dinamo u teškoj poziciji...

Grci nose prednost u Atenu: Dinamo u teškoj poziciji...
13

AEK je došao do velike pobjede uoči uzvrata u Ateni. Grčka momčad slavila je protiv Dinama (2-1) na Maksimiru u prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka. Bulat je zabio za domaće, a gostima su pobjedu donijeli Zuber i Galanopoulos

Nogometaši zagrebačkog Dinama poraženi su od grčkog AEK-a s 1-2 (1-0) u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka odigranoj u utorak pred 13.311 gledatelja na stadionu Maksimir.

Pokretanje videa...

videovijesti Zagreb kao utvrda: Ovo je utakmica visokog rizika, postoji i opasnost od napada dronom 01:21

Dinamo je vodeći pogodak postigao u 39. minuti, a strijelac je bio Marko Bulat koji iz slobodnog udarca s oko 25 metara, kad je pogodio gornji desni kut AEK-ovih vrata. No, preokret je uslijedio u drugom poluvremenu.

Susret Dinama i AEK-a u 3. pretkolu UEFA Lige prvaka

Grčki prvak je do izjednačujućeg pogotka došao u 59. minuti, a strijelac je preciznim udarcem s 14 metara bio Švicarac Steven Zuber. Pobjedu grčkom prvaku donio je u 90. minuti Konstantinos Galanopoulos udarcem sa sedam metara.

Susret Dinama i AEK-a u 3. pretkolu UEFA Lige prvaka

Dinamo je sjajno otvorio susret. Dominirao je od prve minute, djelovao je razigrano i raspoloženo, probijali su AEK-ovu obranu kako su htjeli i stvarali šanse. Stanković je branio pokušaje Ljubičiću, Petkoviću i Špikiću. Gol krajem prvog dijela je začinio sve i napunio optimizmom, no 'modri' su nestali s terena u završnici. Povukli se i prepustili loptu AEK-u pa ga ispoklanjali greškama, koje su gosti objeručke iskoristili i preokrenuli rezultat. 

Uzvratni dvoboj je na rasporedu u subotu, 19. kolovoza, s početkom u 20.45 sati, na AEK Areni u Ateni.

U slučaju povoljnog rezultata i plasmana u zadnje kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, Dinamo će se za plasman u grupnu fazu elitnog europskog klupskog natjecanja boriti protiv belgijskog Antwerpa, a te su utakmice na rasporedu 22. ili 23. kolovoza te 29. i 30. kolovoza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Treće pretkolo Lige prvaka 20:00 , Maksimir, Zagreb
Dinamo
Bulat 39'
1 : 2
AEK
Zuber 59', Galanopoulos 90'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj utakmice na Maksimiru. AEK je slavio 2-1 golovima Zubera i Galanopoulosa, dok je jedini za domaće zabio Bulat. Mogli su Grci i do još veće pobjede, Vida je dvaput prijetio u nadoknadi, ali je Livaković obranio.

Dinamo je sjajno igrao u prvom poluvremenu, zabio gol za vodstvo, ali onda neshvatljivo pao u nastavku. Povukao se i prepustio loptu Grcima koji su zaigrali agresivnije i još čvršće, no modri su uništili sami sebe. Nakon dve greške pala su dva gola AEK-a. 

U subotu je uzvrat u Ateni, a Dinamo je u teškoj situaciji jer čeka ga jako kompliciran posao na OPAP Areni u grotlu navijača AEK-a. 

90+5'

Opet je sjajnu priliku imao Vida! Pucao je glavom nakon jedne svijeće u petercu Dinama, ali Livaković i to skida. 

90+4'

Dinamo je nestao s terena u drugom dijelu. Previše kikseva i grešaka u obrani koštali su ih golova. Sada su gosti skoro zabili i treći, Vida je pucao glavom iz blizine, ali Livaković brani. 

90'

Još pet minuta sudačke nadoknade. 

90'

Kakva šteta! Dinamo gubi, zabio je Galanopoulos. 

Opet je obrana jako loše reagirala. Pustila je Grke da kombiniraju u petercu Dinama, Mantalos je poslao loptu u sredinu peterca, a tamo se pojavio Galanopoulos koji je loptu smjestio u gornji lijevi kut za 2-1 vodstvo AEK-a. 

Komentari 810