Obavijesti

Sport

Komentari 36

Što može Čilić na US Openu? Prije 4 godine oduševio je sve

Što može Čilić na US Openu? Prije 4 godine oduševio je sve
1

Iza njega je vrlo dobra sezona. Uz spomenuto finale Australian Opena, igrao je četvrtfinale Roland Garrosa, a pobjedom nad Novakom Đokovićem osvojio je Queens

VIDEO

As, as, bomba iz forhenda, as. Fantastična igra, zadivljujuća mirnoća, koncentracija i mentalna stabilnost krasili su ga ta dva tjedna. Prelomio je Simona, projurio pored Berdycha, velikog Federera je, po njegovim riječima, 'otpuhao' s terena, a Nishikori mu u finalu nije mogao ništa.

Tako je to izgledalo na onom čuvenom US Openu prije četiri godine. Marin Čilić je, kao drugi hrvatski tenisač u povijesti u singlu, podignuo pehar Grand Slam turnira. 

Što se nakon toga promijenilo? Čilić se ustabilio u top 10, neko vrijeme bio je i treći tenisač svijeta, a došao je do još dva finala na Grand Slam turnirima. Wimbledon su mu oduzeli sjajni Federer i žuljevi, a Australian Open samo sjajni Federer. Cijeli teniski svijet počeo ga je doživljavati kao jednog od onih koji mogu otići do kraja na gotovo svakom turniru. 

Podbačaj na Wimbledonu

Iza njega je vrlo dobra sezona. Uz spomenuto finale Australian Opena, igrao je četvrtfinale Roland Garrosa, a pobjedom nad Novakom Đokovićem osvojio je Queens. Jedini gaf dogodio mu se na Wimbledonu, kada je, prilično neobjašnjivo, ispao od Guida Pelle u drugom kolu. 

No loš dan može se dogoditi svakome. Nakon Wimbledona, Marinova igra bila je na visokoj, premda ne onoj vrhunskoj razini. U Torontu je ispao od Nadala, nakon što je set i pol bio puno bolji igrač na terenu, a u Cincinnatiju ga je dobio Đoković, također u tri seta. Oba su potom osvojila turnir. 

Iako većina ističe taj US Open 2014. kao izolirani slučaj, nešto čemu se Čilić nikad nije približio, to nije posve točno. Marin je takvu, agresivnu igru prikazivao u mnogo navrata, a suprotno sjećanju dežurnih kritičara, spašavao se i iz teških situacija i pokazivao mentalnu snagu.

Može i do kraja

Međutim, glavna stvar koja ga odvaja od Federera, Nadala i Đokovića (odnosno, ono što odvaja one 'jako dobre' od onih najvećih), jest sposobnost da bude najbolji kad je najteže, i što je važnije, da to ponavlja. Da prelomi meč u svoju korist protiv tih, najvećih faca. Pobjeda nad Đokovićem u Queensu zasad je ipak više iznimka nego pravilo. 

S obzirom na nepredvidivu prirodu njegove igre, teško je prognozirati rezultat na US Openu. Kraj može biti i u prvom kolu, Marius Copil pošteno ga je namučio u Cincinnatiju. A može i bez većih problema doći do polufinala, gdje bi ga mogli dočekati Federer ili Đoković, a onda je sve moguće. Ali i to je u redu. Želim predvidivu i dosadnu karijeru, rekao je nitko, nikada. 

VIDI OVO! KVIZ: Koliko ćete biti bogati? 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka