Sport

Komentari 1

Što se dogodi kad Tea začara protivnice: Francuskinje u šoku

Što se dogodi kad Tea začara protivnice: Francuskinje u šoku

Nakon nekoliko utakmica na Euru svima je bilo jasno da se radi o izvanrednoj golmanici pomalo drugačijeg stila od drugih. I protiv Francuske Tea Pijević je pokazala klasu...

Po tome se i proslavila na ovome Euru. I upravo je na taj način i započela susret protiv Francuske. Coatanea je dobila loptu na krilo, skočila je u naš prostor i opalila prema golu. Bio je to zicer koji je završio u rukama naše Tee Pijević. Da, sjajna Tea je uspjela uhvatiti živu loptu!

Hrvatska je izgubila od Francuske 30-19 i tako će finale ipak ostati san. Krenuli smo jako dobro, čvrstom obranom smo koliko toliko obuzdavali Francuskinje, ali poslije je sve palo u vodu nakon naših pogrešaka u napadu nakon čega se Francuska odvojila i došla do lagane pobjede. Ovaj put je Tea Pijević skupila samo sedam golova, ali Francuskinje su nam zabile previše laganih golova i u većini situacija je bila nemoćna. No odmah na početku nas je oduševila svojoj reakcijom.

Francuskinja Coatanea je dobila loptu na desno krilo, navlačila Teu na drugi kut, ali sjajna Tea je nju navukla na prvu stativu gdje je i stajala. Ostala je na crti i uhvatila živu loptu. Po tko zna koji put na ovome prvenstvu. No još više fascinira njezin hladnokrvni izraz lica. Kao da nije napravila ništa posebno.

Nakon nekoliko utakmica na Euru svima je bilo jasno da se radi o izvanrednoj golmanici pomalo drugačijeg stila od drugih. Tijekom kontri ostaje na crti, ima svoj način postavljanja tijekom udaraca s krila, i sama je govorila kako su joj prijašnji treneri prigovarali zbog toga, ali to je ono zbog čega je ona posebna. I zbog čega izluđuje protivnike. 

Ovo nam je bilo prvo polufinale nekog natjecanja u povijesti i moramo biti ponosni na naše djevojke koje su dale sve od sebe. Jer nadamo se, ovo je tek prvi u nizu uspjeha naših igračica koje su pokazale kakvu snagu i zajedništvo posjeduju.

I dalje ništa nije gotovo, slijedi nam borba za broncu. U drugom polufinalu večeras igraju Danska i Norveška, a utakmica za treće mjesto na rasporedu je u nedjelju od 15.30 sati. Nadamo se da će Tea opet biti na razini da će opet izluditi protivnike. U tome je najbolja. 

 

Najčitaniji članci