Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
42 komentara

Hrvatski Bergkamp: Dva dana u autobusu i vlaku do Lisabona

Autom do Ljubljane, pa autobusom za Karlsruhe, zatim vlakovima - prvo do Pariza, potom do Lisabona. Tako je izgledao put na utakmicu Lige prvaka malonogometaša Duje Bajrušovića koji se boji letenja

42 komentara

Više od 7000 kilometara automobilom, autobusom i vlakom proputovat će igrač futsalskog kluba Novog vremena Apfel Duje Bajrušović (34) kako bi odigrao turnir elitne runde Lige prvaka.

Strah od letenja bio je jači od želje za nastupom u Lisabonu pa je Duje posegnuo za rezervnom varijantom. Već u nedjelju rano ujutro krenuo je autom prema Ljubljani, gdje se ukrcao u autobus za Karlsruhe, a odatle vlakovima, najprije do Pariza, potom do granice Španjolske i Portugala i sve do Lisabona, gdje je stigao jučer ujutro, kao prethodnik ostatku momčadi koja u portugalsku prijestolnicu stiže avionom.

- Strah me letenja i to je bila jedina opcija da zaigram na turniru, a turnir se ne propušta, makar morao proputovati pola Europe - rekao nam je Duje.

- Put je bio dosta naporan, ali do turnira imam dva dana odmora da se naspavam. Vjerujem da će sve biti u redu - kaže.
Na put preko pola Europe, sve do krajnjeg zapada kontinenta, s Bajrušovićem je bio i klupski djelatnik Marinko Batur kako bi mu pravio društvo i pomogao. Vrijeme su kratili kartama, gledanjem filmova, odmaranjem...

- Spavali smo koliko smo mogli u autobusu i vlaku, a za zadnji dio puta, od španjolske granice do Lisabona, imali smo spavaća kola, to je bio lakši dio puta. I s hranom smo se snalazili, jeli po putu, a kod presjedanja iskoristili priliku za normalan obrok i popunu zaliha.
Makarane u Lisabonu čekaju ogledi sa stalnim sudionicima završnice Lige prvaka, domaćim Sportingom i Benficom te ruskim Sibirjakom. Ako se uspješno okončaju pregovori organizatora turnira i HNTV-a, susreti će se moći pratiti putem malih ekrana. Samo prvoplasirana momčad na turniru izborit će završni turnir četiri najbolje momčadi Europe.

- Dva domaća kluba su u prednosti, favoriti su za prolaz, no mi ćemo dati sve od sebe da im pomrsimo račune. Nećemo se predati - zaključuje Bajrušović, koji će nakon odigranog turnira istim putem natrag.

Naši partneri pišu
Message