Obavijesti

Sport

Komentari 10

Argentinci se boje: Tražili smo da ITF izmjeri brzinu podloge

Argentinci se boje: Tražili smo da ITF izmjeri brzinu podloge
6

FINALE U ARENI Hrvatska dočekuje Argentinu u finalu Davis Cupa, a gosti se boje da će igrati na podlozi koja je brža od dopuštene. Tražili su ITF da provjeri brzinu uoči finala (25. - 27. studenog)

VIDEO

Već smo igrali na podlozi koja je bila brža od dopuštene. Tražili smo ITF da izmjeri brzinu, rekao je izbornik argentinske Davis Cup reprezentacije Daniel Oršanić.

Hrvatska i Argentina igraju finale u Areni od 25. do 27. studenog, a mi smo kao domaćini imali pravo izabrati podlogu. Našim igračima odgovara brža podloga pa je svima bilo jasno da će to biti sintetička podloga za finale, no Argentinci se boje da ne bude prebrza jer smatraju kako će tako imati manje šanse za pobjedu.

Imamo pravo na to

- Samo želimo da sve bude u redu. Imamo pravo igrati finale na dopuštenoj podlozi. Želimo inspekciju terena kako ne bismo opet morali igrati na podlozi koja je brža od dopuštene - rekao je Oršanić za agenciju Diarios.

Argentinci su upozorili kako su u prvom kolu Davis Cupa protiv Poljske igrali na podlozi koja je bila prebrza. 

No bili su jači od podloge i Poljaka. Kasnije su izbacili Italiju i Veliku Britaniju za finale u kojem se bore za povijesni naslov. 

Hrvatska je do finala bila bolja od Belgije, SAD-a i Francuske.

- Ne zanimaju nas da Hrvatsku kazne nakon finala, želimo biti uvjereni da je sve po pravilima. Poslali smo ITF-u formalni zahtjev za mjerenje brzine podloge - dodao je Oršanić, kojem će finale protiv Hrvatske biti više od toga.

Majka mu Argentinka, otac Hrvat

On je, kako god sve završilo, već pobjednik. Majka mu je Argentinka, a otac Hrvat.

- Imam hrvatsku krv i argentinsko srce. Na hrvatskom jeziku ne znam reći više od ‘Bog, kako si?’. Puno sam slušao baku kako s ocem razgovara na hrvatskom, no nikada me ga nisu naučili. Moji baka, djed i otac su pobjegli od rata bez novca te je možda to razlog zašto me nisu naučili jezik. Djed je umro kad sam imao šest godina - rekao je Oršanić čiji je otac Branko napustio Hrvatsku s 15 godina bježeći s roditeljima s lažnim prezimenom Orlović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi