Obavijesti

Sport

Komentari 129

Strahonja: Bilo je granično, ali Hajduku je ispravno poništen gol, a Petković je pogodio sebe

Strahonja: Bilo je granično, ali Hajduku je ispravno poništen gol, a Petković je pogodio sebe
3

Postoji jasna smjernica da ako igrač sam sebe pogodi, nema penala. Izvrsna procjena, rekao je Strahonja za situaciju u kojoj su Šibenčani tražili igranje rukom. Carević Ivušića proglasio najboljim golmanom lige

VIDEO

Osijek je na svom terenu svladao Hajduk s 2-1, što mu je bila prva prvenstvena pobjeda nakon gotovo mjesec i pol dana. 

Pokretanje videa...

Reakcija Čačića na ždrijeb LP-a 07:02

U utakmici u kojoj je sudac Čuljak podijelio čak devet žutih kartona, golove su zabili Leovac i Beljo, koji je prvi strijelac prvenstva s pet golova, dok je za Hajduk iz penala zabio Livaja. 

- Osijek je bio šest susreta bez pobjede i bio je pod imperativom te je zabio svoje šanse dok Hajduk nije - rekao je Mario Carević u HRT-ovoj emisiji Stadion, nakon čega se osvrnuo na otkaz koji je dobio Nenad Bjelica:

Osijek i Hajduk sastali se u 7. kolu SuperSport HNL-a

- Dosta čudan 'tajming' nakon pobjede u derbiju, svi su očekivali da će ga prije smijeniti. 

- U drugom poluvremenu Mikanović je ukrotio Kleinheislera te je Hajduk uspio izdominirati. Osijek se svjesno povukao, što mu je išlo u prilog. Moram pohvaliti Ivušića, koji je zasigurno najbolji golman u prvenstvu - smatra Carević. 

U 39. minuti Čuljak je dosudio kazneni udarac nakon što je Grgić preagresivno krenuo na Kleinheislera i pogodio ga po nozi.

- Sudac je sudio stvarno dobro, imao je dobru pripremu i pravovremene odluke da mu u ovoj situaciji nitko ne protestira. Odlično je sudio - smatra Strahonja. 

Osijek i Hajduk sastali se u 7. kolu SuperSport HNL-a

Nakon kornera u 70. minuti, Leovac je neoprezno udario po nozi Awaziema te je Hajduk dobio priliku iz kaznenog udarca, a siguran izvođač bio je Livaja. 

- Sudac je uvjerljivo i energično ovo dosudio. Leovac nije trebao dobiti žuti karton jer nije bilo namjernog udaranja - kazao je Strahonja. 

U 82. minuti poništen je gol Hajduka.

- Granična situacija, pomoćni sudac je bio dobro pozicioniran. Nije jednostavno, nije jednostavno ni VAR sucima. Nekad kad se kritizira duljina provjere VAR sudaca, ali ponekad treba imati razumijevanje prema njima. Trebaju biti studiozni -  objasnio je Strahonja poništeni pogodak.

Šibenik i Dinamo sastali se u 7. kolu SuperSport HNL-a

Dinamo je svladao Šibenik 2-1, a golove za 'modre' zabili su Ivanušec i Petković iz penala, dok je jedini gol za domaću momčad zabio Marcos Mina. 

- Bio je bio najbolji igrač Dinama. Opasan je u tranziciji i kreaciji. Ima lakoću pokreta i talentiran je - pohvalio je Carević Ivanušeca. 

- Bio je dobar, ali nije bila laka utakmica. U ključnim trenucima je bio dobar - rekao je Strahonja za suca Darija Bela. 

Dinamo je dobio kazneni udarac u 67. minuti. 

- Ovo je jasno da se radi o udaranju igrača. Dobra i pravovremena reakcija suca - rekao je Strahonja. 

Šibenčani su u 82. minuti tražili penal nakon što je Bruno Petković sam sebe pogodio u ruku, ali nisu ga dobili. 

- Postoji jasna smjernica da ako igrač sam sebe pogodi, nema kaznenog udarca. Izvrsna procjena, vrlo hladna reakcija njega i VAR sobe - zaključio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti