Obavijesti

Sport

Komentari 156

Strahonja: Igrač Lokomotive trebao je dobiti crveni, a ovo oko VAR-a mi više nije jasno

Strahonja: Igrač Lokomotive trebao je dobiti crveni, a ovo oko VAR-a mi više nije jasno

Četiri minute je čak trajao pregled snimke, u prvom pregledu vidite da nije igrao rukom pa u drugom pregledu da nije bilo zaleđa. Morat će HNS nešto napraviti po tom pitanju, rekao je Strahonja

Hajduk je pobjedom protiv Lokomotive (2-1) zaključio 6. kolo HNL-a. Rijeka je opet kiksala, a Dinamo se na Maksimiru lakoćom obračunao s Osijekom (5-2). Sudačkih pogrešaka nije bilo puno, ali opet su svima tlak dizali suci predugim gledanjem VAR-a. 

Pokretanje videa ...

To se dogodilo na utakmici Hajduka i Lokomotive kada je Lukas Grgić zabio nakon ubačaja iz kornera. 

- Sve je ispravno, Grgić nije zabio rukom ni iz zaleđa. Teško mi je objasniti zašto toliko duga kontrola u jednoj utakmici visokog ritma, ovaj prekid je uništio ritam. Četiri minute je čak trajao pregled snimke, u prvom pregledu vidite da nije igrao rukom pa u drugom pregledu da nije bilo zaleđa. Morat će HNS nešto napraviti da prekine toliko duge preglede jer ovo nema smisla. Ovo je predugo, četiri minute, hlade se igrače, ne znaju koja je odluka, emocije, puni ste emocija i adrenalina, ne znate da proslavite gol ili ne, var suci moraju brže odlučivati o ovakvim situacijama - rekao je Mario Strahonja u emisiji Stadion. 

Susret Hajduka i Lokomotive na Poljudu u sklopu 6. kola HNL-a

A Tihomir Pejin imao je još jedan propust. Igrač Lokomotive Mersinaj je u drugom poluvremenu džonom uletio u Marka Livaju, dosuđen je prekršaj, ali igrač gostiju nije dobio žuti karton, a kako je već imao prvi iz treće minute, bio bi mu to isključujući crveni.

Susret Hajduka i Lokomotive na Poljudu u sklopu 6. kola HNL-a

- Mersinaj je trebao dobiti drugi žuti karton u 83. minuti, kad je srušio Livaju na centru. Prekršaj se dogodio blizu suca Pejina i on je trebao tu situaciju riješiti žutim kartonom - rekao je Strahonja. 

Patrik Kolarić u kratkom roku probio se na scenu i postao jedan od najboljih hrvatskih sudaca. Ovaj put je sve oduševio i na derbiju Dinama i Osijeka. Za neke je bila sporna situacija kod prvog gola Osijeka kada je Beljo zabio nakon ubačaja. 

Slaven Belupo i Dinamo sastali se u 2. kolu SuperSport HNL-a

- Oba igrača su u borbi za poziciju, Lauritsen je sam sebe srušio jer je vukao Belju za dres, ne može se okriviti niti jednog niti drugog. Beljo je bio u boljoj poziciji.