Sport

Komentari 155

Strahonja kritizirao sutkinju s Poljuda: Nije vidjela penal i crveni, fizički nije spremna...

Strahonja kritizirao sutkinju s Poljuda: Nije vidjela penal i crveni, fizički nije spremna...

Kalinić nije pao sam od sebe, već pod prekršajem. Vidimo jasno udaranje sleđa, to je za kazneni udarac apsolutni i VAR se morao uključiti, objasnio je Strahonja situaciju s Poljuda

Vrlo izazovno je bilo kolo, na Poljudu je bilo najviše pogrešaka, sumirao je ukratko Marijo Strahonja sudačko izdanje u 33. kolu HNL-a.

Najviše je posla HRT-ovo "oko sokolovo" imalo na spomenutoj utakmici s Poljuda Hajduka i Hrvatskog dragovoljca (2-1). Sutkinja je bila Ivana Martinčić, što joj je bilo peti put u HNL-u, međutim, Strahonja nije imao puno pohvala za Koprivničanku i njenu predstavu u petak.

- Nije to bila njena najbolja izvedba, upitno je i koliko je spremna za ovako važne utakmice. U prethodne četiri pokazivala je sposobnost za zahtjevnije utakmice, ali na Poljudu nije djelovala spremno, čak je pokazivala i fizičku nekvalitetnu pripremu, pozicioniranje, nije bila spremna ući u duel kod konfrontacija i preventivno djelovati.

Split: Hajduk i Hrvatski dragovoljac sastali se u 33. kolu HT Prve HNL

Hajdukovci su nekoliko puta tražili kazneni udarac, prvi put u 20. minuti nakon duela Čoline i Galešića.

- To je jedna od pozitivnijih odluka, obrambeni je ušao u prostor, napadač iskontrolirao loptu, ali desna mu se saplela o nogu koja je bila na vrijeme ispružena u prostoru. To nije za kazneni udarac niti se VAR trebao uključiti - objasnio je Strahonja.

U 54. minuti, pak, Hajduk je oštećen za kazneni udarac kada je Smolčić srušio Kalinića.

- Kalinić nije pao sam od sebe, već pod prekršajem. Vidimo jasno udaranje sleđa, to je za kazneni udarac apsolutno i VAR se morao uključiti i dati sutkinji priliku da pregleda snimku na kojoj se jasno vidi udaranje.

U 66. minuti Čolina je opet bio u kaznenom prostoru i pao nakon duela sa Šubarićem.

- Igrač Hajduka naglasio je kontakt i ovo je isključivo odluka sutkinje koja je procijenila da to nije za kazneni udarac.

Kao i igranje rukom Markovine u 73. minuti.

- Od 1. srpnja Uefa je dala jasne naputke u tim situacijama. Obrambeni nije imao namjeru igrati loptom, čak je pokušao i preko lopte i po tim uputama ovo nije kažnjivo.

Sutkinja Martinčić propustila je, pak, isključiti minutu ranije gostujućeg Bristrića nakon što je prvo udario Grgića, a potom ga uhvatio u "kravatu".

- Bila je blizu i trebala je to samostalno riješiti. Vidimo nesportsku namjeru igrača, da udari protivnika, a ne da pokuša doći do lopte. I pokušaj je isključenje i da je pokazala crveni, bilo bi opravdano. A i udarac pa onda "kravata" zaslužuju i dvije javne opomene, ako već nije pokazala izravan crveni - objasnio je Strahonja, potvrdivši da je Šibenik trebao protiv Rijeke imati kazneni udarac kod rezultata 5-2 za Rijeku.

POGLEDAJTE I NOVU EPIZODU KULTURSE: