Obavijesti

Sport

Komentari 62

Strahonja: Lakat Vuškovića bio je granična situacija, penal za Hajduk bilo je čišćenje igrača

Strahonja: Lakat Vuškovića bio je granična situacija, penal za Hajduk bilo je čišćenje igrača

Neki bi suci pokazali na bijelu točku u toj situaciji, ali nema onog ekstra trzaja prema naprijed i da je u kontekstu nogometa to ispravna odluka, komentirao je spornu situaciju kada je Vušković laktom udario Jugovića

VIDEO

Iza nas je 25. kolo HNL-a u kojem su pobjede upisali Gorica, Lokomotiva, Šibenik, Rijeka i Hajduk.

Sudački stručnjak Mario Strahonja komentirao je sporne odluke u HRT-ovoj emisiji Stadion. Najprije se osvrnuo na utakmicu Osijeka i Hajduka, u kojoj je splitska momčad osvojila tri boda.

Prva je sporna situacija bila početkom utakmice, kad je Vedran Jugović pao u kaznenom prostoru Hajduka. Naime, naletio je na lakat Luke Vuškovića, ali sudac Fran Jović nije pokazao na bijelu točku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sudac je bio blizu postavljen i radi se o graničnoj situaciji. Međutim, obrambeni igrač bio je dobro pozicioniran, a napadač je spuštenom glavom došao do tog kontakta. Dao bih odluku za pravo sucima, definitivno mislim da su suci ovu graničnu situaciju dobro procijenili. Neki bi suci pokazali na bijelu točku u toj situaciji, ali nema onog ekstra trzaja prema naprijed i da je u kontekstu nogometa to ispravna odluka - komentirao je Strahonja.

Sa Strahonjom se složio i njegov kolega s Maxsporta, bivši nogometni sudac Dario Cvitković, koji je gostovao u emisiji Studio HNL.

- Igrač je imao lakat, ali nije bilo sljedeće reakcije da je išao laktom prema igraču. Jugović je sam glavom ušao na njegov lakat i to je bila ispravna odluka suca - komentirao je.

Komentirao je i penal za Hajduk kojeg je u 28. minuti zabio Marko Livaja.

- Jasno se radi o penalu. Radi se o čiščenju igrača, ovo je žuti karton, sankcija nije viša jer je obrambeni igrač imao namjeru igrati na loptu. 

Strahonja: Kolarić mora biti preventivniji

Strahonja je Patriku Kolariću dao zadovoljavajuću utakmici Šibenika i Dinama, ali smatra da se mladi sudac mora bolje postaviti u takvim utakmicama.

- Bio je dosta dobar, ali svakako nije trebao rušiti ritam utakmice. Došlo je do malo više žutih kartona, Kolarić može više sudjelovati u igri i biti preventivniji - zaključio je Strahonja.

Slaven Belupo i Dinamo sastali se u 2. kolu SuperSport HNL-a

Lovrić je pogriješio

Zdenko Lovrić dijelio je pravdu na fantastičnoj utakmici Gorice i Istre 1961. Osim što je na utakmici palo čak devet golova, bilo je i nekoliko diskutabilnih sudačkih odluka.

Primjerice, kada je golman Istre Lovro Majkić srušio igrača Gorice. Lovrić nije reagirao na situaciju, ali je nakon intervencije iz VAR sobe pokazao na bijelu točku.

- Kriva procjena glavnog suca. Radi se o jasnom penalu i prekršaju za žuti karton. Nije jasno je li sudac pustio prednost ili nije reagirao, ali je VAR soba vrlo dobro reagirao za ispravnu odluku u konačnici - poručio je Strahonja.

Najluđa utakmica sezone u HNL-u, palo čak devet golova na utakmici između Gorice i Istre

Diskutabilna je bila i situacija u 88. minuti kada je Mitrović pao u 16 metara Istre.

- Kontakt postoji, ali čini se da nije bio dovoljno intenzivan. Napadač je stao na loptu, nije bilo intenziteta za kazneni udarac, posebno u ovakvoj utakmici gdje je bilo puno ovakvih dodira u sredini terena - Strahonja zaključuje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener