Obavijesti

Sport

Komentari 137

Strahonja protiv komisije: Bio je penal za Hajduk, a faul prije gola Lokomotive nije postojao

Strahonja protiv komisije: Bio je penal za Hajduk, a faul prije gola Lokomotive nije postojao

Mikanović je trebao dobiti dvije disciplinske mjere. Prvo žuti karton zbog namjernog guranja igrača, a kasnije je trebao dobiti i drugu opomenu zbog nesportskog ponašanja, smatra Strahonja

VIDEO

U novom izdanju sportske emisije HRT-a "Stadion" sudački ekspert Marijo Strahonja dao je svoje viđenje spornih situacija koje su obilježilo 15. kolo HNL-a.

Bilo je tu svega pa krenimo redom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

makljaža 00:31

Hajduk - Gorica (zaostala utakmica u srijedu), Igor Pajač

11. minuta, žuti karton Livaje: Vidljivo je da je Livaja dijelom lakta udario igrača. Apsolutno prekršaj za žuti karton. Sudac Jović je dobro okarakterizirao da je to opomena. Sama situacija je za žuti karton.

Zaostali susret 4. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Gorice

55. minuta, dosuđen penal za Hajduk: Imamo kontakt dva igrača. Niti kontakt obrambenog niti napadača ne spadaju u kategoriju prekršaja. Definitivno kriva intervencija VAR sobe. Sudac Jović sam nije ništa sudio. U jednom trenutku dobio je zamrznutu sliku mini povlačenja i na temelju toga donio odluku, ali krivo. Ovdje nema kaznenog udarca.

84. minuta, Banić istrčao s gola: Igrač Hajduka upućuje loptu prema praznom golu. Igrač Gorice zaustavlja let lopte rukom i to je apsolutno isključenje. Putem VAR-a ustanovljeno je da se radi o isključenju i ispravna odluka i VAR sobe i suca.

Derbi Osijek - Dinamo, Duje Strukan

Nije bilo spornih situacija. Ali bila je gusta magla.

Slavlje igrača Osijeka nakon što je Mierez zabio gol

- Bilo je dosta magle, u početku je bilo sve u redu. Strukan je vidio da se ulazi u teži period i prije početka drugog poluvremena uzeo je crvenu loptu, pozvao kapetane na centar i prikazao da ukoliko se golovi vide s centra da se nema razloga ne odigrati.

Viki Ivanović i Strahonja istaknuli su da kamere povećavaju dojam magle na TV-u.

- Dolje je vidljivije, dojam kamere s tribine često kvari vidljivi dojam, ali dolje na terenu je igrački moguće. I dok se vidi s centralne linije od jednih do drugih vrata, igra se - rekao je Strahonja.

Lokomotiva - Hajduk, Zdenko Lovrić

- Imao je problema prvenstveno s disciplinskim mjerama u prvom i drugom poluvremenu, imamo situaciju oko kaznenog udarca. Previše se situacija dogodilo koje su morale drugačije biti dosuđene - počeo je Strahonja analizu ove utakmice.

Zagreb: Utakmica 15. kola SuperSport HNL-a između Lokomotive i Hajduka

42. minuta, prekršaj De Haasa nad Simićem: Apsolutno prekršaj za kazneni udarac. Imate situaciju u kojoj obrambeni igrač nema namjeru igranja loptom. On skače prema lopti, međutim u trenutku neposredno prije kontakta, okreće se i gleda prema svom golu i gura napadača. Ovo je isključivo prekršaj za kazneni udarac. VAR je tu graničan i koliko gledam dosta je jasno i trebao se javiti.

43. minuta, tučnjava igrača: Konfrontacija u kojoj je igrač Hajduka Mikanović trebao dobiti dvije disciplinske mjere. Prvo žuti karton zbog namjernog guranja igrača bez mogućnosti igranja loptom, a kasnije je trebao dobiti i drugu opomenu zbog nesportskog ponašanja, držanja igrača za vrat. Druga intervencija je za žuti, ne za crveni jer nemate stisak, imate samo namjeru lovljenja igrača, ali to je ružno. Igrač Stojković je također trebao dobiti žuti karton jer je zamahnuo nogom prema njemu i napravio provokaciju prema Mikanoviću. Tu je i Sahiti kasnije bio agresivan. Premalo disciplinskih mjera, ali Mikanović dva žuta kartona i isključenje.

Zagreb: Tučnjava na igrača na utakmici Lokomotiva - Hajduk, Mikanović je gurnuo Stojkovića

57. minuta, prekršaj Milićevića: Ovo je apsolutno za žuti karton, samim time i drugi žuti obzirom da se radi o jasnom, čistom udaranju. Nenamjernom, ali apsolutno kažnjivom za žuti karton. Po svim kriterijima.

95. minuta, gol Lokomotive: Ovdje nema prekršaja, pogodak je pao, ali ga nema. Krivo je označen i u tom kontekstu treba reći. Začetak je izvođenje pa ova situacija ne podliježe VAR-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 137

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana